MM-Chateauroux: Krister Holmberg 6:s sekajuoksuilla. Aaro Vuorimaalle kisojen toinen mitali.
5.8.2022 klo 15:27
Sami Heikkilä

Liikkuvan maalin MM-kilpailut jatkuivat perjantaina 50m sekajuoksuilla. Krister Holmberg oli päivän paras suomalainen sijoittuen miehissä kuudenneksi. Aaro Vuorimaa jatkoi mitaliputkeaan tähtäämällä hopeaa poikien sarjassa.

Suomen miehet eivät yltäneet mitalisijoille asti 50m sekajuoksuilla. Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) oli eilisten normaalijuoksujen tapaan kilpailun kuudes. Holmbergin tulos 388 (99+96+95+98) jäi kahden pisteen päähän mitalista. Kulta ja hopea menivät Ruotsiin tuloksella 391 ja pronssi Ukrainaan tuloksella 390. Kilpailun voitti uusinnan jälkeen Emil Martinsson.

– Ihan perus settiä oli tämä päivä. Kun ampuu kasin puolelle muutaman laukauksen ei saa enempää pisteitä. Täytyy laittaa uutta matoa koukkuun ja ampua impparilla hyvin loppuun asti, kommentoi Holmberg.

Holmbergin seurakaveri Niklas Hyvärinen ampui kahdeksanneksi tuloksella 386 (94+98+97+97). Hyvärinen oli tyytyväinen jälkimmäiseen 20 laukaukseensa. Ensimmäiselle puoliskolle häneltä karkasi seiska ja kasi.

– En saanut kroppaa heräteltyä. Tasainen tärinä ja laiska tunne oli kropassa koko päivän, harmitteli Hyvärinen kisan jälkeen.

Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) oli kisan 14. tuloksella 376 (94+96+90+96).

Aaro Vuorimaa otti kisojen toisen mitalinsa 50m sekajuoksuilla. Tänään hän tähtäsi hopealle. (Kuva: Heikki Lähdekorpi)

– 40 paukkua on taulussa ja tulos on surkea. 50m kisat oli surkeaa tekemistä, manasi Lähdekorpi tulostaan kisan jälkeen.

Ensimmäisen maailmanmestaruutensa eilen napannut Aaro Vuorimaa tähtäsi poikien sarjassa MM-hopeaa tuloksellaan 383. Vuorimaa oli vielä kultamitalissa kiinni 20 lk jälkeen, kun taululla oli pisteet 193 (97+96). Toisella puoliskolla tulokseksi syntyi vain 190 (94+96) pistettä ja näin kultaa voittanut Ukrainan Roman Chadai karkasi selvään voittoon 391 pisteellään.

– Hopea ei maistu yhtä hyvältä kuin kulta, naurahti Vuorimaa heti kisan jälkeen.

Valmentaja Ville Häyrinen saapui kisapaikalle eilen joukkueen tyttöampujien kanssa ja analysoi joukkueen onnistumista sekajuoksuilla.

– Kaikilla oli tänään vaikeaa. Kymppiä tuli hyvin, mutta huonot oli sitten kaseja. Krister sai kaivettua esiin parhaan version itsestään, mutta pari pinnaa jäi mitaliin. Saumaa mitaleille olisi näillä tuloksilla ollut. Aaron perussuoritus riitti hopeaan. Kultatulos oli kyllä hyvä poikien sarjalaiselle, kommentoi Häyrinen.

MM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina 10m normaalijuoksuilla.

Liikkuvan maalin MM-kilpailut
1.-9.8.2022, Chateuroux, Ranska

Miesten 50m liikkuva maali, sekajuoksut (20+20 ls): 1) Emil Martinsson Ruotsi 391, 58, 2) Jesper Nyberg Ruotsi 391, 56, 3) Ihor Kizyma Ukraina 390, 20, 4) Denys Babliuk Ukraina 390, 18, … 6) Krister Holmberg 388, … 8) Niklas Hyvärinen 386 ,… 14) Heikki Lähdekorpi 376 . 15 osanottajaa.

Poikien 50m liikkuva maali, sekajuoksut (20+20 ls): 1) Roman Chadai Ukraina 391, 2) Aaro Vuorimaa  383, 3) Mats Eliasson Ruotsi 382. 10 osanottajaa.