PM-Kouvola: Lasse Kurkelalle hopeaa ja Suomen nuorille joukkuemenestystä
5.8.2022 klo 21:23
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ella Hakala ja Arttu Laulainen ampuivat nuorten parikilpailussa Pohjoismaiden mestaruuden.

Kouvolan PM-kilpailuissa perjantaina Lasse Kurkela ampui nuorten vakiopistoolissa hopeaa. Sekä ilmapistoolin että ilmakiväärin parikilpailussa Suomen nuoret voittivat Pohjoismaiden mestaruuden.

Teksti ja kuvat: Mika Vuolle

Ilmapistoolissa pari Ella Hakala – Arttu Laulainen aloitti kultamitaliottelun heikosti, mutta Tanskan kovan parivaljakon Michelle Leth WehageEmil Strandgaard johtaessa kultamitaliottelua jo 8-0 Laulainen osoitti taktista kypsyyttä ja pyysi aikalisää. Pieni tauko sopivaan kohtaan tepsi, ja sen jälkeen ottelun kulku kääntyi. Lopulta Suomi voitti kultamitaliottelun lukemin 16-10.

Laulaisen mukaan aikalisä oli paikallaan, sillä ottelun alku tuntui vaikealta. Tauon aikana hän päätti että ”kyllä me viedään tämä”. Hakala oli Pohjoismaiden mestaruuteen tyytyväinen, mutta kovaan tulostasoon tottunut nuori nainen harmitteli omaa panostaan, josta puuttuu napsun verran parhaasta terästä. Ongelmana ovat silmistä johtuvat tähtäysvaikeudet, joita esiintyy kirkkaasti valaistuihin elektronisiin tauluihin tähdätessä.

– Arttu tämän vei, Hakala kiitteli.

Viivi Kemppi ja Lauri Syrjä olivat Pohjoismaiden tarkin pari nuorten ilmakiväärin parikilpailussa.

Ilmakiväärin parikilpailun kultamitaliottelu Norjaa vastaan noudatti samaa kaavaa kuin ilmapistoolissa. Ottelun alussa Suomen kaksikko Viivi KemppiLauri Syrjä oli selvästi altavastaaja Norjan Pernille Nor-Wollia ja Tobias Bernhof-Osaa vastaan, vaikka lähtikin kisaan karsinnan ykkösenä. Tilanne kuitenkin kääntyi ja ottelun loppupuolta Suomen kaksikko hallitsi suvereenisti.

– Alussa ammuin heikkoja kymppejä, mutta sitten onnistuin saamaan kasaa keskemmälle, Kemppi totesi.

– Norjalaiset ampuivat aluksi todella hyvin, mutta sitten heidän osumansa huononivat. Itse ammuin tasaisen hyvin ja kun Viivi paransi lopussa, mestaruus oli meidän, Syrjä kertoi kultamitaliottelun kulusta.

Muutkin nuorten joukkuekilpailut tuottivat mitaleita Suomeen.

Suomen poikien joukkue ampui ilmapistoolissa PM-hopeaa.

Ilmapistoolin joukkuekisan finaalissa Suomen poikien joukkue (Arttu Laulainen, Lasse Kurkela ja Leevi Intonen) sijoittui hopealle hävittyään kultamitaliottelun niukasti Norjan joukkueelle. Pronssia ampui Iso-Britannia.

Tyttöjen ilmapistoolin joukkuekilpailussa Suomen joukkue (Ella Hakala, Vilja-Alina Ahokangas ja Johanna Rantalainen) pääsi karsintakilpailun jälkeen pronssimitaliotteluun, jossa se voitti Ruotsin ja sai PM-pronssia. Kultaa voitti Iso-Britannia ja hopeaa Viro.

Tyttöjen ilmakiväärin Suomen joukkue Viivi Kemppi, Essi Heiskanen ja Alexandra Rosenlew ampui joukkuekilpailussa pronssia. Norja voitti Pohjoismaiden mestaruuden ja Ruotsi hopeaa.

Myös Suomen poikien ilmakiväärijoukkue Aleksi Kasi, Lauri Syrjä ja Lukas Koota sijoittui kolmanneksi. Ruotsi ja Norja veivät kirkkaimmat mitalit.

Päivän ainoan henkilökohtaisen PM-mitalin Suomeen toi Lasse Kurkela nuorten vakiopistoolissa: PM-hopeaa.

Kilpailupäivä päättyi vakiopistooliin, jossa kilpailtiin PM-titteleistä yleisessä ja nuorten sarjassa. Nuorten sarjassa päivän suomalaismenestyksen huipensi Lasse Kurkela hienolla suorituksellaan: PM-hopeaa pisteen perässä mestarista, Ruotsin Helmer Nilssonista, joka ampui 545 pistettä. Pronssi meni Norjaan Erik Eknesille tuloksella 538.

– Enemmänkin pisteitä olisi ollut otettavissa, Kurkela totesi kisan jälkeen ja tunnusti tehneensä hölmöjä virheitä ja joutuneensa myös säätämään tähtäimiä kesken kisan.

Upinniemessä heinäkuussa palveluksensa aloittaneella varusmiehellä on ollut viiden viikon tauko harjoittelusta ja se näkyi kilpailussa. Silti Kurkelan tuloksella 544 pistettä olisi ollut toiseksi paras suomalainen myös yleisen sarjan vakiopistoolissa.

Yleisen sarjan vakiopistoolin PM-tittelin voitti Ruotsin Stina Lawner tuloksella 563. Hopeaa ampui Viron Reijo Virolainen pisteen huonommalla tuloksella ja pronssia saman maan Erk Raul tuloksella 557. Paras suomalainen oli Teemu Lahti, sijoitus 8. ja tulos 544 pistettä.

PM-kilpailuiden kaksi ensimmäistä kisapäivää on tuottanut Suomeen kuusi kultamitalia, kuusi hopeaa ja yhdeksän pronssia.

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla. Lisää tietoa kilpailuista NSR:n verkkosivuilla.

Suomen tytöt nappasivat ilmapistoolin joukkuekisassa PM-pronssia.
Tyttöjen ilmakiväärin joukkuekilpailussa Suomi sijoittui kolmanneksi.