PM-Kouvola: Miesten ilmakiväärissä kaksoisvoitto Suomeen
6.8.2022 klo 20:29
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä ja Sebastian Långström järjestivät ilmakiväärin PM-tittelin ratkaisusta jännitysnäytelmän. Pronssille sijoittui Dean Bale Iso-Britanniasta.

Pistoolin ja kiväärin PM-kilpailut jatkuivat lauantaina kolmatta päivää Kouvolassa. Suomalaismenestys jatkui edelleen vahvana.

Teksti ja kuvat: Mika Vuolle

Elina Silver nappasi ilmapistoolista toisen PM-mitalinsa, nyt hopeisen.

Miesten ilmakiväärissä Aleksi Leppä ja Sebastian Långström hoitivat kaksoisvoiton Suomeen. Miehet ampuivat kultamitaliottelussa tasatahtia. Ratkaisu syntyi lopulta, kun Långströmin viimeinen laukaus karkasi kahdeksikkoon ja Leppä voitti ottelun lukemin 16–14. Pronssi matkasi Iso-Britanniaan Dean Balen mukana.

Lepälle Pohjoismaiden mestaruus oli jo toinen. Torstaina hän voitti kiväärin kolmiasentokilpailun. Helpolla ilmakiväärin voitto ei kuitenkaan tullut.

– Oli vaikea päivä. Kuukauteen en ole ampunut ilmakivääriä, joten vielä finaalissakin piti tehdä tosi paljon töitä, että paketti pysyi kasassa, Leppä kertoi.

Långström oli tyytyväinen finaaliinsa, viimeistä laukausta lukuunottamatta.

– Muuten kisa kulki kuten Aleksin kanssa sovimme etukäteen, että eiköhän ammuta molemmat kultamitaliottelussa, kaksoisvoiton varmistanut Långström tuumaili.

Naisten ilmakiväärissä paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Henna Viljanen. Mitaleitta jääminen ei kuitenkaan Viljasta harmittanut, sillä hän piti kisasuoritustaan onnistuneena. Mestaruus meni Tanskaan Josefine Laursenille.

Naisten ilmapistoolissa Elina Silver osoitti vahvaa kuntoaan. Torstainen urheilupistoolin PM-pronssi kirkastui hopeaksi, mikä on Silverin uran tähänastisista saavutuksista paras. Edelle ehti vain Iso-Britannian Jessica Liddon.

Susanna Saksa ampui ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan ilmapistoolilla PM-pronssia.

– Finaalin alku oli jännityksentäyteinen, mutta tietynlainen tasaisuus toi kuitenkin paikan kultamitaliotteluun. Siinä britti oli kyllä kova, Silver antoi tunnustusta mestarille.

Suomalaismenestyksen naisten ilmapistoolissa täydensi Susanna Saksa, joka ampui uransa ensimmäisissä aikuisten kansainvälisissä arvokisoissa PM-pronssia.

– Harjoittelumäärään nähden ilmapistooli kulki hyvin. Kesällä olen ampunut lähinnä ruutipistoolia. Finaali lähti hyvin ja kun alku sujuu, teen yleensä hyvää tulosta. Olen kovahermoinen enkä juuri jännitä kisoissa, Saksa kertoi.

Miesten ilmapistoolissa mestariksi ampui britti James Miller. Päivän paras suomalainen oli Joonas Kallio, joka sijoittui finaalissa kuudenneksi.

Leevi Intonen: Pohjoismaiden mestari poikien urheilupistoolissa.

Tyrrin ampumakeskuksessa Suomen nuoret kahmivat mitaleita urakalla. Leevi Intonen teki tähän asti uransa parhaan suorituksen ja ampui hienosti Pohjoismaiden mestariksi poikien urheilupistoolissa kovalla tuloksella 568.

– Kisa sujui kokonaisvaltaisesti hyvin. Tein pieniä töppäyksiä, mutta sain paikattua ne kympeillä. Onnistuin ampumaan loppuun asti rennosti ja nyt on hyvät fiilikset, että näin pääsi käymään, Intonen tuumi kisan jälkeen.

Päivän huipennuksena olivat poikien ja tyttöjen kiväärin kolmiasentokilpailun kultamitaliottelut, jotka sujuivat suomalaisten hallinnassa. Poikien PM-tittelin nappasi Lauri Syrjä, joka voitti kultamitaliottelussa Norjan Tobias Bernhoft-Osan. PM-pronssikin jäi isäntämaahan. Sen kuittasi Aleksi Kasi.

– Kisa lähti huonosti. Polviasennon jälkeen olin viimeisenä, mutta pystystä kulki hyvin ja kultamitaliottelussa ei tullut kuin yksi huono laukaus, Syrjä summasi kisansa kulkua.

Lauri Syrjän lauantai Tyrrissä oli menestyksekäs. Poikien kiväärin kolmiasentokilpailun mestaruus ja PM-pronssia kolmiasennon parikilpailusta.

Tyttöjen kiväärin kolmiasentokilpailussa suomalaiset ottivat kaksoisvoiton: Aino Nenonen voitti kultamitaliottelussa Alexandra Rosenlewin. Pronssi meni Viroon Katrin Smirnovalle.

– Kilpailussa hihna-asennot kulkivat hyvin, mutta pysty oli hankalaa. Olen iloinen, että sain sen nyt kulkemaan lopussa, Pohjoismaiden mestari Nenonen totesi.

Alexandra Rosenlew kärsi samoista hankaluuksista, mutta sai finaalissa paremmin pystyasennon haltuunsa. PM-hopea maistui.

– Olen iloinen ja tyytyväinen. Oli hienoa, että saimme Suomeen kaksoisvoiton.

Kiväärin kolmiasennon parikilpailussa Suomen nuoret veivät niin ikään Pohjoismaiden mestaruuden. Sen nappasivat Viivi Kemppi ja Aleksi Kasi. Hopeaa ampui Norja ja pronssia toinen suomalaiskaksikko Alexandra Rosenlew – Lauri Syrjä.

Kolmen kilpailupäivän jälkeen suomalaiset ovat keränneet Kouvolan PM-kilpailuista 11 kultamitalia,

Tyttöjen kolmiasentokilpailun Pohjoismaiden mestari Aino Nenonen.

yhdeksän hopeaa ja 12 pronssia.

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla. Lisää tietoa kilpailuista NSR:n verkkosivuilla.