MM-Chateauroux: Ida Heikkilälle MM-hopeaa ja Aaro Vuorimaalle MM-pronssia
8.8.2022 klo 21:26
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Ida Heikkilä ja Aaro Vuorimaa toivat Suomelle lisää MM-mitaleita liikkuvan maalin MM-kilpailuista. Ida Heikkilä tähtäsi MM-hopeaa ja Aaro Vuorimaa MM-pronssia 10m normaalijuoksuissa.

Ida Heikkilä ampui ensimmäisissä MM-startissaan MM-hopeaa (Kuva: Ville Häyrinen)

Kangasalan Kymppi 64:ää edustava Ida Heikkilä ampui tänään MM-hopeaa tyttöjen sarjassa. Heikkilän peruskilpailun tulos oli 552, jolla hän eteni sijalta kolme mitaliotteluihin. Semifinaalissa häntä vastaan asettui peruskilpailussa toiseksi sijoittunut Armenian Gohar Harutyunyan. Peruskilpailun parhaasta tuloksesta vastasi Kazakstanin Alexandra Saduakassova uudella ME-tuloksella 566.

Heikkilä aloitti semifinaalin tarkasti ja karkasi kymppejä ampumalla johtoon pistein 4-0. Etumatka oli riittävä ja Heikkilä voitti ottelun lopulta pistein 6-2. Toisesta parista kultaotteluun eteni ME:n ampunut Saduakassova, joka jatkoi vahvaa ammuntaansa myös kultaottelussa. Kazakstanilainen oli lopulta parempi voittaen maailmanmestaruuden erin 6-2. Ida Heikkilältä huippusuoritus ensimmäisissä MM-kilpailuissaan.

– Siistii olla yks maailman parhaista! Aattelin, että mitali on saatava ja se tuli, hehkui Ida Heikkilä onnellisena voitostaan.

Hämeenlinnan Ampumaseuraa edustava Aino Vaittinen oli kisan kuudes tuloksella 535. Mitaliottelun raja oli lopulta 549.

– Ammuin puolessavälissä sarjaa ilmeisesti päätyyn, kun luoti osui kimmokkeena nollaan. Sekosin hetkeksi, mutta puristin kahta kovemmin sitten loppuun. Lopputulos ei ole sitä mitä haettiin, mutta näillä mennään. Huomenna ammutaan sekajuoksut kuitenkin vielä, mietti Vaittinen ammuntaansa.

Aaro Vuorimaa on ollut melkoisessa mitalisateessa. Tänään hän nappasi MM-pronssia. (Kuva: Ville Häyrinen)

Lapuan Seudun ampujien Aaro Vuorimaa on ollut todellisessa mitalisateessa koko MM-kilpailujen ajan. Hän voitti ensin 50m normaalijuoksuilla maailmamestaruuden ja jatkoi sitten kilpailuja ottamalla 50m sekajuoksuilla MM-hopeaa. Tänään oli aika täydentää suora ja napata MM-pronssia.

Peruskilpailun parhaasta tuloksesta vastannut Vuorimaa tähtäsi Armenian Gor Khachatryanin kanssa saman tuloksen 573, jonka jälkeen he ratkoivat kumpi lähtee mitaliotteluun kärkipaikalta. Vuorimaa hävisi uusinnan ja sai näin semifinaaliin vastaansa Ukrainan Danylo Danilenkon. Vuorimaalla oli semifinaalissa vaikeuksia, kun osumista vain yksi löytyi kympistä. Niinpä Ukrainalainen oli lopulta parempi pistein 6-4 ja Vuorimaa siirtyi taistelemaan pronssiotteluun.

Pronssiottelussa Vuorimaata vastassa oli Armenian Khachatryan. Molemmat halusivat valtavasti pronssimitalin ja kilpailu venyi aina 14 laukaukseen saakka. Aaro Vuorimaa tykitti näillä laukauksilla 13 kymppiä ja voitti viimein MM-pronssia pistein 7-5.

– No empähän ollut mitaliotteluiden viimeinen! Harmi ettei semifinaalissa löytynyt kymppi sitte millään. Sovin Villen (valmentaja) kanssa ennen pronssiottelua, että mä en saa hävitä ja  pronssiottelua oli jotenkin sitten helppo ja kivaa ampua. Yleisön taputukset toi mulle vaan lisää buustia ja nähtävästi vastustaja ei kestänyt niitä, Vuorimaa hymyilee.

Suomi on ennen viimeistä lajia mitalitilaston neljäntenä neljällä mitalillaan. MM-kilpailujen viimeinen laji 10m sekajuoksut ammutaan huomenna.

Liikkuvan maalin MM-kilpailut
1.-9.8.2022, Chateuroux, Ranska

Poikien 10m liikkuva maali, normaalijuoksut (30+30 ls): 1) Roman Chadai Ukraina, 2) Danylo Danilenko Ukraina , 3) Aaro Vuorimaa . 4) Gor Khachatryan Armenia.12 osanottajaa.

Tyttöjen 10m liikkuva maali, normaalijuoksut (30+30 ls): 1) Alexandra Saduakassova , 2) Ida Heikkilä, 3) Gohar Harutyunyan Armenia, 4) Marharyta Tarkanii Ukraina,… 6) Aino Vaittinen 535. 10 osanottajaa.