MM-Chateauroux: Suomelle MM-pronssia joukkuekilpailussa.
8.8.2022 klo 16:43
Sami Heikkilä

Suomen miesten joukkue nappasi MM-pronssia 10m liikkuvan maalin normaalijuoksuilla Ranskan Chateaurouxi’ssa. Joukkueessa ampuivat Krister Holmberg, Niklas Hyvärinen ja Heikki Lähdekorpi.

Vihdoin saatiin Suomelle ensimmäinen miesten sarjan MM-mitali Chateuroux’ssa, kun Suomen joukkue nappasi tänään pronssia 10m normaalijuoksuilla. Suomen joukkueessa ampuivat Krister Holmberg, Niklas Hyvärinen ja Heikki Lähdekorpi. Joukkuekilpailun maailmanmestaruus meni Ruotsiin tuloksella 1682. Hopealle sijoittui Unkarin joukkue pistein 1675. Suomen pronssitulos oli 1672 pistettä.

Niklas Hyvärinen, Krister Holmberg ja Heikki Lähdekorpi nappasivat MM-pronssia joukkuekilpailuissa. (Kuva: Ville Häyrinen)

Krister Holmberg oli miehistä paras ollessaan kilpailun 10. tuloksellaan 562. Tänään nopeilla juoksuilla tulostaululle karttui pisteet 277 (93+90+94). Kilpailun voittoon ampui mitaliotteluiden jälkeen Ruotsin Emil Martinsson. Maailmanmestaruus oli Martinssonille jo kilpailujen toinen.

– Ihan ok kisa, mutta laukauksia lähti 10:stä aina liian kauas. Kuitenkin napoja oli eniten kaikista. Tänään oli pikkasen ongelmia asennon kanssa ja siihen pitää keskittyä enemmän niin osuu keskelle sekareilla, kommentoi Holmberg kisan jälkeen suoritustaan.

Heikki Lähdekorpi oli kisan 16. tuloksella 558. Nopeilla Lähdekorpi sai jo paremmin otetta kisaan tuloksellaan 280 (95+92+93), mutta ei ollut kuitenkaan tyytyväinen tulokseensa.

– Helposta hommasta, kun tekee vaikeeta niin ei siitä ton enempää saa aikaiseksi. Ei auta kuin unohtaa tämä ja saada pää tyhjäksi sekajuoksuille, harmitteli Lähdekorpi suoritustaan.

Niklas Hyvärinen tähtäsi tuloksen 552, jolla hän oli kisan 18. Nopeilla juoksuilla Hyvärisen näyttöön syntyi pisteet 273 (91+95+87).  Hyvärinen oli tyytyväinen ensimmäiseen MM-mitaliinsa.

– Mulle ensimmäinen MM-mitali ja se oli osatavoite tänne tullessa. Mukava tuoda jotain tuliaisia kotiin täältä, riemuisti Hyvärinen kisan jälkeen.

Naiset, pojat ja tytöt jatkavat vielä parhaillaan mitaliotteluiden merkeissä. Suomen Aaro Vuorimaa ja Ida Heikkilä ovat mukana kampailemassa neljän parhaan joukossa.

Liikkuvan maalin MM-kilpailut
1.-9.8.2022, Chateuroux, Ranska

Miesten 10m liikkuva maali, normaalijuoksut (30+30 ls), : 1) Emil Martinsson Ruotsi , 2) Ihor Kizyma Ukraina, 3) Lukasz Czapla Puola , 4) Bedrich Jonas Tsekki, … 10) Krister Holmberg 562, … 16) Heikki Lähdekorpi 558, 18) Niklas Hyvärinen 552. 27 osanottajaa.

Miesten joukkuekilpailu 10m liikkuva maali, normaalijuoksut (30+30 ls) 1) Ruotsi 1682, 2) Unkari 1675, 3) Suomi 1672. 5. osanottajaa