Compakin Ruoto Finnish Open toi Hyvinkäälle jännitystä ja viihdettä
9.8.2022 klo 06:48
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Naiset: 1. Liina Laine, 2. Wilhelmina Wadstein, 3. Johanna Huotari.

Hyvinkään Metsästysampujat toi viikonloppuna kansainvälistä tunnelmaa Hyvinkään ampumakeskukseen, kun radalla järjestettiin Ruoto Finnish Open Compak -kilpailut.

Teksti ja kuvat: Anci Sandås

Kilpailuun osallistui pari sataa ampujaa kuudesta eri maasta. Kahdeksalla eri radalla kilpailtiin sekä Suomen mestaruudesta että Ruoto Finland Open Compak -voitosta.

SM-kisojen yleisessä sarjassa Sibbo Skyttegillen (SSG) ampujat veivät kolmoisvoiton, kun Mikko Kiviniemi voitti tuloksella 195 kiekkoa 200:sta, Mattias Blomster oli toinen (194) ja ratkonnan jälkeen Roope Tapper kolmas (193+25).

Ruoto Finnish Open -sarjassa Kiviniemi ja virolainen Veikko Tihvan ratkoivat voitosta. Jännittävän shoot offin jälkeen Kiviniemi voitti (195+26) ja Tihvan sijoittui toiseksi (195+25). Mattias Blomster oli Open-sarjan kolmas (194).

Y17: 1. Erno Heiska, 2. Roope Ojansuu, 3. Aatos Äijälä.

– Varsinkin lauantaina ammunta oli todella helppoa, vaivatonta ja lähes virheetöntä tuloksen ollessa 99/100. Sunnuntaina sain onneksi jännityksen pidettyä hallinnassa, mutta pari keskittymisvirhettä tuli ja nehän näkyivät heti ohilaukauksina, Kiviniemi kertoi.

– Open-sarjan ratkontaan sain onneksi kasattua ajatukset kohdilleen, ja melkoisen trillerin saimmekin aikaiseksi. Siinä olikin viihdettä koko rahalla myös yleisölle.

– Kilpailun järjestäjille, tuomareille ja toimitsijoille suuri kiitos! Olitte tehneet valtavan ison työn ampujien eteen. Huikeaa päästä Suomessa ampumaan kahdeksan eri rataa mikeillä ja lisäksi vielä ulkopuoliset tuomarit, aivan kuin olisi ollut ulkomailla. Toivottavasti tulevaisuudessa pääsemme Hyvinkäälle ampumaan EM/MM -kilpailut. Näytitte sen olevan mahdollista, Kiviniemi kiitti järjestäjiä.

Y20: 1.O.liver Ojansuu, 2. Roope Hanni, 3. Rasmus Kumpuvaara.

SM-kisojen naisten sarjan voitti Liina Laine (Salon Seudun Ampujat), tuloksella 180 kiekkoa. SSG:n Wilhelmina Wadstein oli toinen (173) ja Johanna Huotari (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura) kolmas tuloksellaan 172.

– Päällimmäisenä kisoista jäi hyvä fiilis. Oli oikein mukavaa päästä näkemään vanhoja tuttuja ja tutustumaan uusiin sekä seuraamaan hienoja onnistumisia. Omasta ammunnastani huomasi, miten haastavaa on jaksaa keskittyä ampumaan huolellisesti 100 kiekkoa päivässä, mutta oli hienoa huomata, että kilpailun viimeiseenkin rataan asti riitti vielä annettavaa, Laine sanoi.

– Mahtavaa oli kilpailujen kansainvälinen tunnelma. Hienoa oli myös se, että tänä vuonna SM-compak toteutettiin täydellä kahdeksan radan layoutilla. Tästä on hyvä suunnata parin viikon päästä häämöttäviä MM-kisoja kohti.

Oliver Ojansuu (Hyvinkään Metsästysampujat), voitti Y20-sarjan tuloksella 192. Roope Hanni (OMAS) oli toinen (191) ja Rasmus Kumpuvaara kolmas (184).

Y17-sarjan voiton vei Erno Heiska (Nivalan Urheilijat) tuloksella 174. Roope Ojansuu (HyMa) oli toinen (168 ) ja Oulaisten Ampujien Aatos Äijälä kolmas (166).

Yleinen sarja: 1.Mikko Kiviniemi, 2. Mattias Blomster, 3. Roope Tapper.

Hans Sundström (Jakobstads Skytteförening), voitti Y56-sarjan tuloksella 185 kiekkoa. Ilpo Mattila (Raahen Haulikkoampujat) oli toinen (181) ja Juha Kytömaa (SSG) kolmas tuloksellaan 180.

SSG:n Kalle Suominen vei Y66-sarjan voiton tuloksella 172. Matti Nurmi oli toinen (167) ja Matti Mattsson oli ratkonnan jälkeen kolmas (165+20).

Pertti Laine (Keski-Suomen Ampujat) oli Y73-sarjan voittaja tuloksellaan 172, Markku Aaltonen (Valkeakosken Rihla) 157 kiekolla ja SSG:n Martti Paananen kolmas (153).

Ruoto Finnish Open Compak -kisan 16 parasta ampujaa palkittiin. Palkintojenjaon päätteeksi pidettiin arpajaiset kaikkien Ruoto Finnish Open -sarjan osallistuneiden kesken. Pääpalkintona oli Segway Snarler STD -mönkkäri. Pääpalkinnon voitti Petri Kokkonen.

Katso kisojen tulokset.