Pistoolin ikäsarjojen SM-Laukaa: Etelä-Saimaan Ampujille N50-sarjan SE
21.8.2022 klo 19:30
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Etelä-Saimaan Ampujien N50-joukkue vastasi sunnuntain SE-tuloksesta Laukaassa.

Pistoolin nuorten ja ikäsarjojen SM-kilpailuissa Laukaassa sunnuntain eli päätöspäivän ohjelmassa olivat vakiopistooli ja isopistooli.

Teksti: Mika Vuolle
Kuvat: Heikki Kurkela

Sunnuntainakaan Laukaassa ei jääty ilman SE-tulosta. Päivän Suomen ennätyksen ampui vakiopistoolissa N50-sarjan joukkuekilpailussa Etelä-Saimaan Ampujien joukkue Satu Luoto, Minna Tolvanen ja Olga Wolkoff, jotka parantelivat SE-lukemia tulokseen 1523 pistettä.

Vakiopistoolissa nuorten sarjoissa suomenmestareiksi ampuivat M18-sarjassa Lauri Kivistö (Kuortaneen Kunto, tulos 441), N18-sarjassa Lumi Saikkonen (Raseborgs Skyttar, tulos 513), M20-sarjassa Lasse Kurkela (Raseborgs Skyttar, tulos 543) ja N20-sarjassa Vilja-Alina Ahokangas (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura, tulos 465).

M50-sarjan vakiopistoolin kärjessä käytiin tiukkaa taistelua pisteistä. Mitalikolmikoksi selvisi Jouko Flemming (Turun Seudun Ampujat, tulos 547), Petri Eteläniemi (Pohjois-Hämeen Ampujat, tulos 546) ja Markku Pitkäranta (Isojoen Urheilijat, tulos 544.

Raseborgs Skyttarin Lasse Kurkelalle viikonloppu oli vahva: kolme kultaa M20-sarjassa.

N50-sarjan mestaruuteen ampui kovalla tuloksella Paula Viitasaari (Poliisien Ampumaseura, tulos 549). Hopealle sijoittui Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura, tulos 541) ja pronssille Olga Wolkoff (Etelä-Saimaan Ampujat, tulos 525).

Y50-sarjan joukkuemestaruuden voitti kovatasoisista ampujistaan tunnettu Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura tuloksella 1595 pistettä.

M60-sarjan vakiopistoolissa tarkin oli Alavuden Ampujien Jyrki Leppälä päivän parhaalla vakiopistoolituloksella 551 pistettä, joka jäi ikäluokan SE-tuloksesta vain kolme pistettä. N60-sarjan mestariksi ampui jälleen Esbo Skytteföreningiä edustava Päivi Mariani-Cerati, jonka tulos oli 489 pistettä.

Y70-sarjan mestaruuden voitti Raseborgs Skyttarin Lawrence Mariani-Cerati (492 pistettä), Y75-sarjan Lapin Ampujien Raimo Lusenius (522 pistettä) ja Y80-sarjan Joensuun Ampujien Jyrki Varis (458 pistettä).

Isopistoolissa ammuttiin sarjat M50-Y80. M50-sarjan kilpailussa kärkikaksikko oli sama kuin vakiopistoolissa, mutta eri järjestyksessä. Tarkin oli viikko sitten myös miesten mestaruuden voittanut Petri Eteläniemi (P-HA) tuloksella 573. Hopeaa sai Jouko Flemming (TSA, tulos 565) ja pronssia Poliisien Ampumaseuran Kai Jahnsson (564).

Lumi Saikkonen (RS) ampui viikonloppuna kaksi mestaruutta ja yhden hopeamitalin.

M60-sarjassa mestaruuden vei Raseborg Skyttarin Raimo Laine tuloksella 556 pistettä. Y70-sarjan voitti vakiopistoolissakin tarkimmaksi osoittautunut Lawrence Mariani-Cerati (RS) tuloksella 522 pistettä. Myös Y75-sarjassa päivän tuplamestariksi ampui Raimo Lusenius (LA) tuloksella 540 pistettä ja Y80-sarjassa voiton otti Turun Seudun Ampujien Seppo Mäkinen tuloksella 502 pistettä.

Isopistoolin Y50-sarjan joukkuekilpailun voitti Asikkalan Ampumaseura, jonka tulos oli 1645 pistettä.

Sunnuntain tulokset: http://www.veevee.info/pistoolism2022/tulokset/su210822/su_210822.txt