SM-trap: Jukka Laakso ja Noora Antikainen Suomen mestareiksi
21.8.2022 klo 17:57

Jukka Laakso voitti ensimmäisen SM-kultamitalinsa kotiradallaan Orimattilassa. (Kuvat: Lassi Palo)

Orimattilassa järjestetyt trapin SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Jukka Laakson ja Noora Antikaisen voittamiin Suomen mestaruuksiin.

Trapin SM-kilpailut ammuttiin viikonloppuna Orimattilassa. Mitalit jaettiin miesten ja naisten sarjoissa. Avauspäivänä lauantaina ammuttiin peruskilpailun 75/125 kiekkoa, ja sunnuntaina olivat vuorossa peruskilpailun viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit.

Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) voitti miesten Suomen mestaruuden. Hän teki peruskilpailussa parhaan tuloksen 118 ja piti asemansa loppuun asti. Hän voitti mitaliottelussa Veli-Matti Matikaisen (Sibbo Skyttegille) numeroin 27–26. Ari Simola (Porin Haulikko Club) sijoittui kolmanneksi.

Laakso ja Matikainen lähtivät tasatilanteessa ampumaan viimeisiä kymmentä kiekkoa.

– Uusi finaalisysteemi on aika tiukka. Ensi pitää ampua semifinaali ja sitten vielä mitaliottelukin tosissaan. Kiva oli ampua finaali nyt loppuun asti. Aiemmin minut on liputettu aiemmin ulos, Laakso naurahti.

– Sain nyt ensimmäisen SM-kultamitalini täällä kotiradalla. On tätä metsästettykin! Hopea ja pronssi minulla oli jo, tyytyväinen Suomen mestari hymyili.

Noora Antikainen uusi viimevuotisen Suomen mestaruutensa.

Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) uusi viime vuoden mestaruutensa, kun hän voitti naisten SM-kultaa. Hän oli finaalissa Satu Pusilaa (Lahden Ampumaseura) parempi pistein 27–26. Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) sai pronssia.

Antikainen ratkaisi voittonsa viimeisellä laukauksella:

– Jännitti! Loppu meni onneksi paremmin, Antikainen iloitsi voittonsa jälkeen.

Satu Mäkelä-Nummela (OSU) oli uusinnan jälkeen naisten peruskilpailun ykkönen (115). Hän putosi kuitenkin neljän parhaan mitaliotteluista sijoituttuaan semifinaalissaan kolmanneksi. Jatkoon menivät Pusila ja Marja Maunula (OSU).

– Vanhan pitää vähän huokaista, naurahti Pusila, 60, joka voitti 1990-luvulla useita maailmanmestaruuksia.

Joukkuekilpailujen Suomen mestaruus meni niin miehissä kuin naisissakin Orimattilan Seudun Urheiluampujille. OSU:n miesten mestarijoukkueessa ampuivat Vili Kopra, Jukka Laakso ja Juho Mäkelä. Naisten mestarit ovat Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela ja Satu Pylkkänen.

Haulikkoampujat suuntaavat seuraavaksi katseensa EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Kyproksen Larnakassa 24.8.–12.9. Kilpailutapahtumat alkavat perjantaina, jolloin ammutaan miesten ja naisten trapin ensimmäinen kilpailupäivä.

Larnakassa ovat jaossa EM-mitalien lisäksi ensimmäiset kahdeksan maapaikkaa Pariisin olympialaisiin, jotka järjestetään vuonna 2024. Jaossa on kaksi paikkaa kussakin henkilökohtaisessa lajissa eli miesten ja naisten skeetissä ja trapissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maapaikan Pariisiin saavuttavat lajien voittajat ja hopeamitalistit.

– Lähden Larnakaan hyvillä mielin. Ammuin nyt koko viikonlopun tasaisesti eli kaikki sarjat tulokseen 23. Tiistaina on lähtö ja perjantaina eka kisa, aiemmin kesällä Bakun maailmancupin voittanut Antikainen sanoi.

Laaksolla on sama EM-aikataulu kuin Antikaisella:

– Nyt menen pakkaamaan. Larnakassa odottaa taas uusi kilpailu. Ihan kaikkea en nyt antanut, vaan energiaa jäi varastoon Larnakaa varten, Laakso sanoi.

Trapin SM-kilpailut
20.-21.8. Orimattila

Tuloksia su 21.8.

Miesten trap, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Jukka Laakso OSU 118, 2) Veli-Matti Matikainen SSG 117/uusinta 1, 3) Teemu Ruutana LäSA 117/0, 4) Ari Simola PHC 115, 5) Eemil Pirttisalo RMY 114, 6) Simo Ruusunen OSU 113/1, 7) Mika Myllylä P-HA 113/0, 8) Juho Mäkelä OSU 112/1, 9) Ari Hyypiä K-Sha 112/0, 10) Vili Kopra OSU 112/0. 50 osanottajaa.

Semifinaali 1: 1) Jukka Laakso OSU 21, 2) Mika Myllylä P-HA 19, 3) Teemu Ruutana LäSA 17, 4) Eemil Pirttisalo RMY 11.
Semifinaali 2: 1) Ari Simola PHC 23, 2) Veli-Matti Matikainen SSG 20, 3) Juho Mäkelä OSU 17, 4) Simo Ruusunen OSU 11-

Mitaliottelu: 1) Jukka Laakso OSU 27/35, 2) Veli-Matti Matikainen SSG 26/35, 3) Ari Simola PHC 17/25, 4) Mika Myllylä P-HA 9/15.

Naisten trap, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Satu Mäkelä-Nummela OSU 115/uusinta 3, 2) Noora Antikainen OSU 115/2, 3) Satu Pusila LAS 112, 4) Mopsi Veromaa SSG 106, 5) Marja Maunula OSU 105, 6) Satu Pylkkänen OSU 100, 7) Päivi Konttinen P-HA 98, 8) Silja Nieminen MKMS 94. 14 osanottajaa.

Semifinaali 1: 1) Marja Maunula OSU 23, 2) Satu Pusila LAS 21, 2), 3) Satu Mäkelä-Nummela OSU 19, 4) Päivi Konttinen P-HA 11.
Semifinaali 2: 1) Noora Antikainen OSU 16, 2) Mopsi Veromaa SSG 16, 3) Silja Nieminen MKMS 15, 4) Satu Pylkkänen OSU.

Mitaliottelu: 1) Noora Antikainen OSU 27/35, 2) Satu Pusila LAS 26/35, 3) Mopsi Veromaa SSG 17/25, 4) Marja Maunula OSU 7/15.