MM-Osijek: Suomelle pronssia junioreiden trapin parikilpailussa!
23.9.2022 klo 17:17
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Mäkelä ja Sara Nummela ja arvokas MM-pronssimitali. (Kuvat: Pekka Maunula)

Serkukset Juho Mäkelä ja Sara Nummela jatkoivat hyviä suorituksiaan haulikkolajien MM-kilpailuissa Kroatian Osijekissa, kun he saivat pronssia junioreiden trapin parikilpailussa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien MM-kilpailuissa ammuttiin perjantaina poikien ja tyttöjen trapin parikilpailu. Suomen joukkueessa olivat Juho Mäkelä (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Sara Nummela (Orimattilan Jymy).

Mäkelä sai torstain henkilökohtaisessa kilpailussa upeasti MM-pronssia, ja Nummela sijoittui tyttöjen kilpailussa viidenneksi. Tänään serkuksien hyvä vire jatkui mitalin arvoisesti.

Iloiset MM-pronssimitalistit Juho Mäkelä ja Sara Nummela.

Suomen peruskilpailun tulos oli 133/150, kun Mäkelä rikkoi tasaisesti ampuen 69 kiekkoa (23+23+23) ja Nummela 64 kiekkoa (21+23+20). Suomi oli peruskilpailun viides ja sai pronssimitaliottelussa vastaansa tuloksen 134 tehneen Iso-Britannian. (Pronssiotteluja ammutaan nykysääntöjen mukaan kaksi: peruskilpailussa kolmanneksi ja kuudenneksi sijoittuneet sekä neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet.)

Iso-Britannia meni pronssiottelussa 2–0-johtoon, kun osumat menivät sen hyväksi 8–6. Seuraavat kymmenen kiekkoa menivät tasan 8–8, joten tilanne oli brittien hyväksi 3–1. Seuraavien kiekkojen jälkeen tilanne oli tasan 3–3, kun osumat menivät Suomen hyväksi 9–8. Nummelalla oli tässä vaiheessa kahdeksan rikotun kiekon putki takanaan.

Pronssiottelu oli jännittävä, sillä pian oltiin taas tasatilanteessa 4–4 osumien mennessä tasan 7–7. Suomalaiset ampuivat brittejä paremmin seuraavat kymmenen kiekkoa (7–6) ja voittivat lopulta MM-pronssia pistein 6–4.

Nummela kertoi, ettei saanut tänään samanlaista rentoutta peruskilpailuunsa kuin eilen.

– Kisa ei nyt ihan nappiin mennytkään. Onneksi finaali lähti kulkemaan hyvin ja pronssia tuli, hän sanoi tyytyväisenä. Nummela oli voittamassa muutama viikko sitten naisten joukkuekilpailun hopeaa Kyproksen Larnakassa järjestetyissä EM-kisoissa.

Mäkelä oli erittäin tyytyväinen saavutettuun mitaliin:

– Fiilis on vielä parempi kuin eilen, koska nyt tuli jo toinen MM-mitali! Ammuntani oli peruskisassa haastavaa, ja laitettiin pronssiottelu Saran kanssa jännäksi. Loppu hyvin, kaikki hyvin, hän naurahti.

Mäkelä kilpailee huomisessa poikien joukkuekilpailussa viimeisen kerran junioreissa:

Espanja 2 voitti toisessa pronssiottelussa Kiina 2:n 7–1.

Kultamitaliotteluun pääsi peruskilpailun kaksi parasta, jotka olivat Italia 1 (138) ja Italia 2 (135). Maailmanmestaruus meni pistein 7–1 Italia 2:lle, jonka joukkueessa ampuivat Gianmarco Barletta ja Marika Patera. Italia sai siis jo toisen kaksoisvoittonsa MM-Osijekissa, sillä kulta ja hopea menivät italialaisille myös eilisessä poikien trapin henkilökohtaisessa kilpailussa.

Suomi on mukana lauantaina MM-Osijekissa ammuttavassa poikien trapin joukkuekilpailussa (Kaarlo Hoppu, Juho Montonen ja Juho Mäkelä). Sunnuntaina ei ole kilpailutapahtumia. Miesten ja naisten trap alkaa maanantaina 26. syyskuuta.

Haulikon MM-kilpailut (skeet, trap)
19.9. –12.10., Osijek, Kroatia

Tuloksia pe 23.9.

Trap, parikilpailu (pojat/tytöt)
Peruskilpailu 150 kiekkoa: 1) Italia 1 138, 2) Italia 2 135, 3) Kiina 2 134/uusinta 2, 4) Iso-Britannia 1 134/1, 5) Suomi 133, 6) Espanja 2 131. 23 joukkuetta.

Kultamitaliottelu: Italia 2 – Italia 1 7–1
Pronssimitaliottelu 1: Suomi – Iso-Britannia 1 6–4
Pronssimitaliottelu 2: Espanja 2 – Kiina 2 7–1

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.