Paratrapin EM-kilpailut: Juha Myllymäelle hopeaa, Vesa Järvinen viides
1.10.2022 klo 21:37

Kyllä EM-mitalit maistuvat! (Kuvat: Pekka Maunula)

Juha Myllymäki sai hopeaa ja Vesa Järvinen sijoittui viidenneksi, kun paratrapin EM-kilpailut päättyivät lauantaina Italian Lonatossa.

Italian Lonatossa on järjestetty paratrapin EM-kilpailut. Suomesta kisoihin osallistui kaksi urheilijaa: Vesa Järvinen (Sibbo Skyttegille), joka kilpaili PT2-luokassa, ja Juha Myllymäki (Kaustisen Pohjan-Veikot), joka kilpaili PT1:ssä. (PT2 tarkoittaa seisten ampuvia, joilla on kuitenkin alaraajavamma. PT1:ssä ammutaan istuen, yleensä pyörätuolissa.)

Juha Myllymäki ja muut mitalistit ryhmäkuvassa.

Juha Myllymäki rikkoi peruskilpailussa 101 kiekkoa (19+22+20+22+18) ja sijoittui uusinnan jälkeen toiseksi Espanjan Pedro Gomez Albendean jälkeen. Finaalissa voiton vei Italian Lai Oreste, joka oli Myllymäkeä parempi pistein 34–30. Gomez Albendea jätettiin viidenneksi. Pronssi meni Ison-Britannian Keith Whitelle.

– Peruskisa kulki ihan mukavasti, viimeinen sarja tosin tökkäsi tekniikkavirheeseen. Pekan (valmentaja Maunula) vinkeillä siitä selvittiin, ja sain tuloksen 18/25 ja ylsin siinä vaiheessa jaetulle ykkössijalle, Myllymäki kertasi kilpailuaan.

– Uskoa luotiin finaaliin pienellä tiimillämme. Finaali lähti vähän heikosti, mutta korjasin lähtöä ylemmäs ja pääsin peliin mukaan ja ylsin lopulta hopealle. Muutokset täytyy tehdä nopeasti, jotta tilaisuus ei livu ohi. Vesan (Järvinen) kanssa ollaan joka reissusta mitali tuotu, Myllymäki myhäili.

Järvisen peruskilpailun tulos oli neljänneksi paras 110 (23+22+21+23+21), jolla hän sijoittui peruskilpailussa neljänneksi ja pääsi finaaliin. Slovakian Filip Marinovin kärkitulos oli 116. Järvinen sijoittui finaalissa lopulta viidenneksi.

Paratrapin EM-kilpailut
30.9. –1.10. Lonato, Italia

Tuloksia la 1.10.

Trap, PT2-kilpailu, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Filip Marinov Slovakia 116, 2) Giorgio Fazzari Italia 112, 3) Ignazio Oloriz Sanz Espanja 110/uusinta 1, 4) Vesa Järvinen Suomi 110/0, 5) Fabrizio Cormons Italia 108/1, 6) George Glover Iso-Britannia 108/0. 14 osanottajaa.
Finaali: 1) Filip Marinov Slovakia 39, 2) Fabrizio Cormons Italia 37, 3) Giorgio Fazzari Italia 27, 4) Ignazio Oloriz Sanz Espanja 25, 5) Vesa Järvinen Suomi 21, 6) George Glover Iso-Britannia 17.

Trap, PT1-kilpailu, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Pedro Gomez Albendea Espanja 101/uusinta 2, 2) Juha Myllymäki Suomi 101/1, 3) Oreste Lai Italia 95, 4) Thomas Hoefs Saksa 94, 5) Fabrizio Menia Italia 93, 6) Keith White Iso-Britannia 92.13 osanottajaa.
Finaali: 1) Lai Oreste Italia 34, 2) Juha Myllymäki Suomi 30, 3) Keith White Iso-Britannia 25, 4) Thomas Hoefs Saksa 21, 5) Pedro Gomez Albendea Espanja 14, 6) Fabrizio Menia Italia 10.