MM-Osijek: Suomi yhdeksäs skeetin parikilpailussa
10.10.2022 klo 17:58
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi sijoittui skeetin parikilpailussa yhdeksänneksi, kun haulikkolajien MM-kilpailut jatkuivat maanantaina Kroatian Osijekissa. Suomen tulos oli 142. Uusintaan pronssimitaliotteluun pääsystä mentiin kiekkoa paremmalla tuloksella.

Haulikkolajien MM-kilpailuissa Kroatian Osijekissa ammuttiin maanantaina miesten ja naisten skeetin parikilpailu. Suomen joukkueessa ampuivat Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) ja Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat).

Suomen peruskilpailun tulos oli 142/150, jolla se sijoittui 36 joukkueen peruskilpailussa yhdeksänneksi. Italia 2 oli kahdeksas samalla tuloksella kuin Suomi. Kallioinen rikkoi 73 kiekkoa (25+24+24) ja Heinonen 69 kiekkoa (22+23+24). Uusintaan pronssiotteluun pääsemisestä olisi tarvittu yhtä kiekkoa parempi tulos (143).

Kallioisen ammunta oli hyvää, minkä hän itsekin myönsi:

– Joo, ihan jees. Toki olisin voinut olla kaksi kiekkoa parempi ja johdattaa meidät sinne pronssiotteluun. Mutta tähän on tyydyttävä, vaikkakaan tyytyväinen ei voi olla, hän sanoi.

Heinonen harmitteli sitä, että B-puoli lähti ”harmittavasti sakkaamaan”:

– Vaikka viimeinen rinki tuntuikin Eetun vinkin jälkeen hyvältä, niin täyteen olisi pitänyt työntää. Harmittaa! Jos oisin ampunut oikeasti omalle tasolleni, niin olisimme taistelleet mitaleista.

Heinosen pitkä kausi päättyi nyt:

– Tämä oli tuloksellisesti tasaisen kauden päätös. Huipputulosta jäi huutamaan. Mutta treeniä, treeniä!

Kultamitaliotteluun pääsi peruskilpailun kaksi parasta, jotka olivat Italia 1 (146) ja uusinnan jälkeen Iso-Britannia 1 (145). Samat maat ja yhtä nimeä lukuun ottamatta samat ampujat kohtasivat myös EM-kisojen kultamitaliottelussa kuukausi sitten.

Iso-Britannia voitti EM-kultamitalin lisäksi nyt myös maailmanmestaruuden, kun se oli Italiaa parempi pistein 7–3. Sen joukkueessa ampuivat samat urheilijat kuin EM-Larnakassa eli Ben Llewellin, 28, ja Amber Hill, 25, joka on saavuttanut maapaikan Pariisin olympialaisiin 2024. Italian joukkueessa olivat Gabriele Rossetti ja Diana Bacosi, joka voitti eilen naisten skeetin MM-kultaa.

Pronssiotteluja ammutaan kaksi: peruskilpailussa kolmanneksi ja kuudenneksi sijoittuneet sekä neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet. Pronssimitalit saivat Ranska 1 ja Kazakstan 2.

Osijekissa ammutaan tiistaina MM-kisojen viimeinen kilpailupäivä. Järjestyksessään 19. kisapäivän ohjelmassa ovat skeetin joukkuekilpailut. Suomen joukkue miesten skeetin kilpailussa on Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Haulikon MM-kilpailut (skeet, trap)
19.9.–12.10., Osijek, Kroatia

Tuloksia ma 10.10.

Skeet, parikilpailu (miehet/naiset)
Peruskilpailu 150 kiekkoa: 1) Italia 1 146, 2) Iso-Britannia 1 145/uusinta 4, 3) Kazakstan 2 145/1, 4) Yhdysvallat 2 144/4, 5) Ranska 1 144/2, 6) Iso-Britannia 2 143/3, 7) Tshekki 2 143/1, 8) Italia 2 142, 9) Suomi 142. 36 joukkuetta.

Kultamitaliottelu: Iso-Britannia 1 – Italia 1 7–3
Pronssimitaliottelu 1: Ranska 1 – Yhdysvallat 2 7–1
Pronssimitaliottelu 2: Kazakstan 2 – Iso-Britannia 2 6–4

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.