Rasmus Kumpuvaara ja Eino Peltomäki aloittivat Urheilukoulun
10.10.2022 klo 12:53
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Rasmus Kumpuvaara (vas.) ja Eino Peltomäki kuvattuina maanantaina Helsingin Laajasalossa. (Kuva: Lassi Palo)

Viisi ampumaurheilijaa aloitti Puolustusvoimien Urheilukoulun maanantaina. Rasmus Kumpuvaara ja Eino Peltomäki olivat hetki ennen varusmiespalveluksen alkua hyvin mutta mietteliäin fiiliksin.

Helsingin Santahaminassa sijaitsevaan Puolustusvoimien Urheilukouluun valittiin 79 kesälajien urheilijaa lokakuun saapumiserään. Heidän joukossaan on viisi ampumaurheilijaa. Pitkämatkalaisin on sporting-ampuja Rasmus Kumpuvaara, joka asuu Oulunsalossa ja edustaa Oulun Metsästys- ja Ampumaseuraa (OMAS). Skeet-ampuja Eino Peltomäki (Ala-Hämeen Ampujat) saapui maineikkaalle sotilassaarelle Turengista.

– Pikkaisen jännittää, mitä sieltä oikein tulee, Kumpuvaara sanoi Helsingin Laajasalossa sijaitsevassa kauppakeskus Saaressa, kun matkaa ”Santikseen” oli enää pari kilometriä.

– Minua ei jännitä, mutta mielenkiinnolla odotan, mitä portin takaa löytyy, Peltomäki hymyili.

Kumpuvaara ja Peltomäki ovat 20-vuotiaita. He tekivät töitä ennen varusmiespalveluksensa alkua.

– Teen ilmanvaihtoasentajan töitä. Työpaikkani säilyy, mutta katsotaan nyt, alanko taas opiskella vai en, Kumpuvaara sanoi.

– Olin töissä, mutta katsotaan tämä varusmiespalvelus nyt ensin ja sen jälkeen sitten uudestaan mikä kiinnostaa, Peltomäki puolestaan totesi.

Peltomäki kotiutui viime viikon torstaina haulikkolajien MM-kilpailuista Kroatian Osijekista, missä hän kuului joukkuehopeaa voittaneeseen Suomen joukkueeseen.

– Olin kisareissun jälkeen kolme päivää hirvijahdissa, hän kertoi.

Kumpuvaara kertoi ampuneensa elokuun 10. päivän jälkeen kilpaa kaksi kertaa. Muun ajan hän on ollut töissä ja sorsajahdissa. Hän sijoittui kesäkuussa järjestettyjen EM-kisojen junior-sarjassa 14:nneksi ja kuului Suomen joukkueeseen, joka sijoittui neljänneksi.

Kumpuvaara ja Peltomäki siirtyvät ensi vuonna miesten sarjaan. He odottavat saavansa Urheilukoulusta monipuolista ja laadukasta harjoittelua. Kumpuvaara arvioi laukaisumääränsä ”tuplaantuvan” vuoden aikana. Hän ampuu nykyään noin 10 000 kiekkoa vuodessa. Peltomäki sen sijaan arvioi määrän pysyvän ”ennallaan”.

Millaista ensimmäistä armeija-aamua odotatte?

– Ei tietoa, Kumpuvaara vastasi.

– Aikaista, Peltomäki puolestaan totesi.

Urheilukoulun kesälajien lokakuun saapumiserään valitut urheilijat edustavat 17 eri lajiryhmää.

Kaartin jääkärirykmenttiin IV/22 valitut ampumaurheilijat
Roni Airo, Keski-Uusimaan Ampumaseura (kivääri)
Luukas Koota, Esbo Skytteförening (kivääri)
Rasmus Kumpuvaara, Oulun Metsästys- ja Ampumaseura (sporting)
Eino Peltomäki, Ala-Hämeen Ampujat (skeet)
Lauri Syrjä, Asikkalan Ampumaseura (kivääri)