MM-Osijek päättyi: Suomi 11:s skeetin joukkuekilpailussa
11.10.2022 klo 18:40
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi sijoittui 11:nneksi miesten skeetin joukkuekilpailussa, joka oli haulikkolajien MM-kilpailujen viimeinen laji.

Kroatian Osijekissa ammuttiin tiistaina haulikkolajien MM-kilpailujen viimeinen kisapäivä. Järjestyksessään 19. kisapäivän ohjelmassa olivat skeetin joukkuekilpailut. Suomen joukkue miesten skeetin kilpailussa oli Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Peruskilpailussa jokainen urheilija ampui 75 kiekkoa eli kukin joukkue ampui kaikkiaan 225 kiekkoa. Peruskilpailun kaksi parasta joukkuetta pääsi kultamitaliotteluun, ja kolmonen ja nelonen menivät pronssimitaliotteluun.

Suomen peruskilpailun tulos oli 214, jolla se sijoittui 11:nneksi. Ykkönen oli Yhdysvallat, jonka tulos oli 220. Kolme maata – Italia, Kypros ja Tshekki – teki tuloksen 219. Ne uusivat pääsystä kultamitaliotteluun Yhdysvaltoja vastaan. Italia sijoittui uusinnan jälkeen toiseksi (12), ja pronssiotteluun menivät Kypros ja Tshekki (9 ja 5).

Kallioinen rikkoi 71 kiekkoa (22+24+25). Takasen tulos oli 71 (23+24+24) ja Vallioniemen 72 (23+24+25).

– Itsellä eka kierros liian huono, mutta se on nyt ammuttu. Sainpahan ainakin lopetettua kauden täyteen, Kallioinen sanoi.

Takanen puolestaan sanoi, että vaikka hänellä oli tasaista tekemistä, tyytyväinen ei voi olla:

– Tämä joukkuekisa jäi kohdallani ilman ”high lightteja”. Reissuna tämä oli kokonaisuutena hyvä, kun kauden pääkisassani (henkilökohtainen MM-kilpailu) sain onnistumisen. Kauden yhteenveto täytyy tehdä myöhemmin, kun vähän ensin pureskellaan.

Vallioniemi sanoi, että Suomi teki joukkueena taas tasaisen suorituksen, mutta kaikilta jäi pari kiekkoa tuloksesta uupumaan.

– Seuraavaksi laitan haulikon hetkeksi sivuun, mutta joulukuussa aloitellaan jo seuraavaa kautta harjoitusleirin merkeissä Italiassa, Vallioniemi sanoi.

Osijekin MM-kilpailut huipentuivat jännittävään kultamitaliotteluun. Italia voitti joukkuekisan maailmanmestaruuden, kun se oli uusinnan jälkeen Yhdysvaltoja parempi pistein 12–11 (5–5). Tshekki sai pronssia.

Suomen sai MM-Osijekista neljä mitalia. Suomen naiset saavuttivat trapissa MM-joukkuehopeaa ja pojat skeetin MM-joukkuehopeaa. Juho Mäkelä ja Sara Nummela saivat pronssia junioreiden trapin parikilpailussa. Mäkelä sai poikien trapissa pronssia.

Haulikon MM-kilpailut (skeet, trap)
19.9.–12.10., Osijek, Kroatia

Tuloksia ti 11.10.

Skeetin joukkuekilpailu, miehet
Peruskilpailu 225 kiekkoa: 1) Yhdysvallat 220, 2) Italia 219/uusinta 12, 3) Kypros 219/9, 4) Tshekki 219/5, … 11) Suomi 214. 22 joukkuetta.

Kultamitaliottelu: Italia – Yhdysvallat 5–5, uusinta 12–11
Pronssimitaliottelu: Tshekki – Kypros 7–3

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.