Sportingin ensi vuoden juniorimaajoukkue valittu
29.10.2022 klo 06:06
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sporting-ampujia leirillä lokakuussa. (Kuva: Johanna Huotarii)

Sportingin juniorimaajoukkue on valittu. Kauden 2023 sporting-maajoukkueeseen kuuluvat Oliver Ojansuu (s. 2004) ja Roope Hanni (s. 2004) jotka jatkavat viime maajoukkuekaudelta. Uusina maajoukkueampujina ovat Erno Heiska (s. 2008), Roope Ojansuu (s. 2008) ja Aatos Äijälä (s. 2006).

Teksti: Anci Sandås

– Haluan kiittää niitä junioreita kotijoukkueineen, jotka siirtyvät ja ovat jo siirtyneet yleiseen sarjaan: Anton Selén, Rasmus Kumpuvaara, Mattias Blomster ja Oliver Lindh. He ovat saavuttaneet hienoja tuloksia sekä kotimaassa että ulkomailla, sporting-lajien päävalmentaja Anti Järvelaid sanoi.

– Samalla on mukava lähteä tekemään töitä uusien nuorien ja lahjakkaiden maajoukkuetulokkaiden kanssa.

– Ensi vuoden tärkein tavoite on nostaa uusien maajoukkueampujien taso kansainväliselle tasolle, Järvelaid jatkaa.

– Tämä edellyttää, että ensi kausi alkaa aikaisin ja tehokkaasti. Tavoittelemme ampumaleirejä jo tammi-maaliskuun aikana esimerkiksi etelässä, jossa ampumaolosuhteet ovat parempia. Meidän täytyy olla iskukunnossa jo toukokuussa, jolloin kansainväliset kisat alkavat. Ensi vuoden tärkeimmät kisat ovat Compak Sportingin EM-kisat Italiassa kesäkuussa ja MM-kisat Kreikassa syyskuussa.

Maajoukkuevalintaan vaikuttivat aikaisempi kilpailumenestys kotimaassa ja kansainvälisesti, omat ennätykset, resurssit, motivaatio, potentiaali ja asenne. Lopullisen valinnan teki päävalmentaja Anti Järvelaid yhdessä vastuuvalmentaja Johanna Huotarin kanssa.

Samalla valittiin myös sporting-lajien B-valmennusryhmä, johon kuuluvat Atte Selén ja Onni Salo.