Emmi Hyrkäs tarkin Loviisassa
31.10.2022 klo 09:06
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Emmi Hyrkäs napsi kolmannen peräkkäisen voittonsa Loviisan syyskisoissa.

Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs liipaisi ilmakiväärillään kolmanteen peräkkäiseen voittoon sunnuntaina Loviisassa järjestetyissä perinteisissä Loviisan syyskisoissa.

Teksti ja kuva: Matti Erkkilä

Emmi Hyrkkään naisten sarjan voittotulos oli 627,7 pistettä, mutta hänen odotuksensa olivat vielä korkeammalla. Ei ennätyskelpoisessa kilpailussa hän on tehnyt 631,2:n arvoisen hyvän kv. tason tuloksen.

Loviisan Ampumaseuran talkoolaiset olivat pystyttäneet kilpailuradan kaupungin liikuntahalliin, aivan keskustan tuntumaan. Hyrkäs pitää radasta, hän on voittanut siellä hyvin tuloksin aiemmatkin kilpailunsa.

– Ennen vuoden vaihdetta kilpailen vielä pari kertaa. Ensi maaliskuussa ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Tallinnassa. Suomella on naisten ilmakiväärissä kova joukkue, kun tammikuussa muutama hyvä nuori siirtyy naisten sarjaan kilpailemaan. Hyrkäs povaa valitsijoille vaikeuksia joukkueen valinnassa. Emmi tavoittelee yhtä paikkaa kolmen naisen joukkueessa.

Hän murehtii nyt hieman toisinaan vaivaavaa selkäänsä. Ilon puolella on se, kun tradenomin opinnot alkavat olla loppusuoralla.

Hyviin tuloksiin yltivät ilmakivääreineen myös Vihdin Tuulevi Suomus. Hän laukoi N20-vuotiaiden voittoon pistein 621,7. MU:n Niina Seppälä tähtäsi R3Y-luokassa 629,1 ja 16-vuotiaissa Saimi Hakala 392,1. K-UAS:n Roni Airon kärkitulos miesten ilmakiväärissä oli 611,3.

Ilmapistoolissa ei ylletty yhtä hyviin tuloksiin. mutta niistä pitää mainita ainakin Kotkan Ampumaseuran Juha Valjus, joka oli tarkin miesten ilmapistoolilla (558 pistettä), naisten tarkin oli PAS:n Oksana Frojan (539). Hänen puolisonsa Artjom oli miesten sarjassa 11 pistettä vaimoaan tarkempi. Ehkä kotitöiden teossa entinen työnjako säilyi samana – tai sitten ei!

Simpeleen Hahlon tyttöjen leveät hymyt ja iloiset halaukset kilvan jälkeen pistivät miellyttävästi ainakin toimittajan silmiin.

Emmi Hyrkäs napsi kolmannen peräkkäisen voittonsa Loviisan syyskisoissa.