Cristian Friman yksi Turun Suomen mestareista
6.11.2022 klo 18:02
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Turussa järjestettiin viikonloppuna 10m ilmakiväärin asentojen ja makuun SM-kilpailut. Yksi SM-kultaa voittaneista oli Cristian Friman.

Turun Seudun Ampujat (TSA) järjesti viikonloppuna Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradalla 10m ilmakiväärin 3×20 ls ja 2×30 ls sekä makuuasennon SM-kilpailut.

Yksi Suomen mestareista oli Cristian Friman (Esbo Skytteförening), joka voitti sunnuntaina asentokisan uudella SE-tuloksella 598. Toiseksi sijoittui Haminan Ampumaseuran Juha Rutonen, jonka tulos oli 590.

Lauantaina miesten sijoitukset olivat toisinpäin, sillä Friman sijoittui toiseksi makuun kisassa, jonka Rutonen voitti. Rutosen eiliset voittopisteet olivat 634,2 ja Frimanin 633,3.

Friman on ollut kilparadoilta poissa pitkään, mutta on nyt alkanut tehdä paluuta kohti ampumaurheilun huippua.

– Fysioterapeutti antoi elokuun puolivälissä luvan harjoitella täysillä, ja fysiikan rakentaminen saattoi alkaa. Itse ammunta alkoi kuukautta myöhemmin, ja ensi kokeilut nilkkatyynyltä tehtiin menneellä viikolla.

– Oli tosi mukava palata kilparadoille takaisin. Sairaana ja toipilaana olin kaivannut mukavaa seuraa kisoissa. Makuu alkoi hankalasti, mutta parani kisan edetessä. Tähtäys ja liipaisu olivat haastavia. Viimeisen sarjan aikana tosi hankalaa, Friman kertoi.

– Asentokilpailu alkoi todella hyvin. Tekniikka toimi, ja hihnat antoivat 40 napaa sarjojen ollessa 105–107 pisteen välillä. Pysty alkoi haasteellisena, mutta ilman pistemenetystä 50 ls asti. Lopussa odotti miesten uusi SE. Oli hyvät kisat, josta kiitos järjestäjille, Friman sanoi.

Turun SM-kilpailujen kaikki tulokset TSA:n verkkosivuilla.