Jarkko Myllyn MM-avaus toi 16. sijan
6.11.2022 klo 12:51
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly Al Ainin MM-avauksessaan sunnuntaina. (Kuvat: Timo Vaitiniemi)

Jarkko Mylly teki parhaan arvokisatuloksensa ja sijoittui 16:nneksi para-ampumaurheilun MM-kilpailujen avauslajissaan eli R3-luokan 10m ilmakiväärin makuun kilpailussa. Niina Seppälä oli 38:s.

Para-ampumaurheilun maailmanmestaruuskilpailut järjestetään 3.–18. marraskuuta Arabiemiraattien Al Ainissa. Suomesta mukana on seitsemän ampujaa: liikuntavammaisten sarjoissa kilpailevat Jarkko Mylly, Sari Posio, Niina Seppälä, Vesa Järvinen ja Juha Myllymäki sekä näkövammaisten sarjassa kilpailevat Timo Nyström ja Esko Karmala.

Al Ainissa ammuttiin sunnuntaina MM-kilpailujen ensimmäinen kilpailupäivä. Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) ja Niina Seppälä (Mäntsälän Urheilijat) olivat mukana R3-luokan 10m ilmakiväärin makuun kilpailussa.

Niina Seppälä.

Myllyn tulos 631,5, jolla hän sijoittui 16:nneksi. Hän jäi kahdeksan parhaan finaalirajasta 1,3 pistettä (632,8). Israelin Julia Tshernoy teki peruskilpailun parhaan tuloksen 636,7. Seppälä oli 38:s tuloksellaan 625,5.

Valmentaja Timo Vaitiniemen mukaan Myllyn suoritus oli tänään hyvä ja tasainen.

– Eikä se finaalikaan kauas jäänyt. Kilpailusta jäi hyvä fiilis, ja saimme ”buustia” 17. marraskuuta kilpailtavaan R6-kisaan. On onneksi aikaa treenatakin, Vaitiniemi sanoi.

Myllynkin mukaan hänen suorituksensa oli tasainen, ”kuten on treeneissäkin ollut”.

– Olen tyytyväinen tulokseeni, joka on paras arvokisoissa tekemäni. Hyvillä mielin pienoiskiväärikisaa kohti, hän sanoi.

Mylly jatkoi vielä, että MM-kisat on ”korkattu Ihan hyvillä fiiliksillä”.

– Kuuma täällä on, mutta onneksi tosi kuiva ilma ja radat on ilmastoituja. Ulkona ei kuumimpaan aikaan viitsi paljoa pyöriä. Verrattaessa tämänhetkiseen ilmakiväärini tasoon täytyy olla tyytyväinen. En odottanut enkä odota ”piekkarista” muuta kuin sen, että saan tehtyä rennon ja puhtaan suorituksen. Katsotaan tulos sitten taululta. Lepopäivän jälkeen alan tutustua pienoiskivääriradan olosuhteisiin.

Seppälän mukaan hänen kisafiiliksensä oli hyvä, mutta ammunta ei silti sujunut.

– Ei harjotuksissa eikä itse kisassa. Kisareissu ollut kuitenkin hyvä, joskin tänne Al Ainiin saapuminen kesti odotettua kauemmin. Lentokentällä Dubaissa meni kauan ja bussikuskikin eksyi matkalla. Kisajärjestäjätkään eivät olleet alussa ihan valmiina aloittamaan kilpailuja. Säät ovat olleet hyvät ja lämmintä riittänyt, Seppälä kertoi.

Saksa sai kaikki kolme ampujaansa finaaliin ja teki joukkuekilpailun maailmanennätyksen 1905,8 pistettä. Kilpailussa tehtiin toinenkin ME, sillä Slovakian Veronika Vadovicova voitti maailmanmestaruuden uusilla finaalin ME-pisteillä 255,2.

Paralympialaisissa ovat toistaiseksi mukana vain liikuntavammaisten kivääri- ja pistooliluokat, mutta liikuntavammaisten haulikkolajit – joissa Vesa Järvinen ja Juha Myllymäki kuuluvat maailman eliittiin – ja näkövammaisten ampumaurheilu toivovat pääsevänsä tulevaisuudessa mukaan paraurheilun suurimpaan kilpailutapahtumaan.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
3.–18.11. Al Ain, Arabiemiraatit

Suomalaislajien tuloksia su 6.11.

R3 10m ilmakivääri, makuu (60 ls)
Peruskilpailu: 1) Julia Tshernoy Israel 636,7, 2) Natascha Hiltrop Saksa 636,2, 3) Veronika Vadovicova Slovakia 635,0, 4) Bernhard Fendt Saksa 635,0, 5) Cliff Junker Saksa 634,6, 6) Matt Skelhon Iso-Britannia 634,4, 7) Radoslav Malenovsky Slovakia 633,3, 8) Iryna Shchetnik Ukraina 632,8, … 16) Jarkko Mylly 631,5, … 38) Niina Seppälä 625,5. 47 osanottajaa.

Finaali: 1) Veronika Vadovicova Slovakia 255,2 (ME), 2) Natascha Hiltrop Saksa 253,9, 3) Julia Tshernoy Israel 230,8, 4) Iryna Shchetnik Ukraina 210,1, 5) Matt Skelhon Iso-Britannia 189,2, 6) Bernhard Fendt Saksa 167,8, 7) Radoslav Malenovsky Slovakia 146,6, 8) Cliff Junker Saksa 123,7.

Suomen MM-joukkue

Vesa Järvinen (Sibbo Skyttegille): luokka SG-L, PT2, laji: trap
Juha Myllymäki (Kaustisen Pohjan-Veikot): luokka SG-S, PT1, laji: trap
Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura): luokka SH1, lajit: R6 50m pienoiskivääri, makuu ja R3 ilmakivääri, makuu
Sari Posio (Turun Seudun Ampujat): luokka SH2, lajit: R5 10m ilmakivääri, makuu
Niina Seppälä (Mäntsälän Urheilijat): luokka SH1, lajit: R3 10m ilmakivääri, makuu
Timo Nyström (Mikkelin Ampujat): luokka SH-VI, lajit: 10m ilmakivääri, makuu ja 10m ilmakivääri, pysty
Esko Karmala (Tikkakosken Ampujat): luokka: SH-VI, lajit: 10m ilmakivääri, makuu

Kaikki tulokset ja aikataulut Siuksen verkkosivuilla.

// Artikkelia muokattu klo 14.20: päivitetty finaalin tulokset. Päivitetty klo 16.35: Niina Seppälän kommentit. //