Para­-MM: Esko Karmala neljäs näkövammaisten sarjassa
11.11.2022 klo 10:48

Esko Karmala kuvattuna Al Ainissa torstain harjoituksissa. (Kuva: Gaelle Gut)

Esko Karmala sijoittui neljänneksi ja Timo Nyström 12:nneksi näkövammaisten sarjan 10m ilmakiväärin makuuasennon kilpailussa, kun para-ampumaurheilun MM-kilpailut jatkuivat perjantaina Arabiemiraattien Al Ainissa.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut jatkuivat perjantaina Al Ainissa suomalaisittain näkövammaisten sarjan 10m ilmakiväärin makuuasentokilpailulla. Kilpailussa oli mukana kaksi suomalaista: Esko Karmala (Tikkakosken Ampujat) ja Timo Nyström (Mikkelin Ampujat).

Karmala teki peruskilpailussa tuloksen 604,3, jolla hän sijoittui seitsemänneksi ja eteni kahdeksan parhaan finaaliin. Nyström sijoittui 12:nneksi tuloksellaan 589,0. Nyströmin sijoitus oli sama kuin maanantain pystyasennon kilpailussa.

Puolan Grzegorz Klos oli peruskisan ylivoimainen ykkönen 623,7 pisteellään. Kahdeksan parhaan finaaliraja oli 603,1 pistettä.

Karmala sijoittui finaalissa hienosti neljänneksi ensimmäisissä MM-kilpailuissaan. Voiton vei Espanjan Ager Solabarrieta Txakartegi, joka oli 4,4 pistettä toiseksi sijoittunutta Klosia parempi.

Karmala ampui ennätyksensä ulkomailla. Peruskisa oli valmentaja Mikko Taussin mukaan tasaista ja levollista tekemistä. Finaalin (vanha 24 ls) alkoi hyvin. Sarjavaihe sujui hyvin, mutta sitten oli pieni notkahdus ennen hyvää loppukiriä. Pronssimitalin ratkaisevalla laukauksella Karmala ei löytänyt heti latauksen jälkeen ääntä, jolloin sielu otti hieman kierroksia ja hätäisesti ammuttu laukaus tuotti 6,3.

– Tavoitteet ensimmäisten MM-kisojen osalta on saavutettu. Tavoitteena oli päästä finaaliin ja siellä viidenneksi. Tuli parempi tulos, kun pääsin neljänneksi. Tai pääsin ja pääsin, se ei taida olla sija, jolle päästään, Karmala, 58, totesi Paralympiakomitean tiedotteessa.

– Tästä on nyt hyvä jatkaa nousua seuraavalle tasolle. Kevään EM-kisoissa olin kahdeksas, nyt olin neljäs, niin seuraavaksi on sitten tavoite olla ykkönen, hän jatkoi.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
3.–18.11.2022 Al Ain, Arabiemiraatit

Suomalaislajien tuloksia pe 11.11.

Näkövammaisten sarja
VIS 10m ilmakivääri, makuu (60 ls)
Peruskilpailu: 1) Grzegorz Klos Puola 623,7, 2) Maria Rivero Fernandez Espanja 619,6, 3) Ager Solabarrieta Txakartegi Espanja 618,2, 4) Katarzyna Orzechowska Puola 612,4, 5) Fran Skracic Kroatia 607,3, 6) Christelle Girard Ranska 605,7, 7) Esko Karmala Suomi 604,3, 8) Barbara Matyka Puola 603,1, … 12) Timo Nyström Suomi 589,0. 16 osanottajaa.

Finaali: 1) Ager Solabarrieta Txakartegi Espanja 245,8, 2) Grzegorz Klos Puola 241,4, 3) Fran Skracic Kroatia 215,1, 4) Esko Karmala Suomi 195,1, 5) Maria Rivero Fernandez Espanja 178,0, 6) Barbara Matyka Puola 157,5, 7) Katarzyna Orzechowska Puola 135,9, 8) Christelle Girard Ranska 48,6.

MM-kilpailujen kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.