Para-MM päättyi: Jarkko Myllylle SE ja kahdeksas sija
17.11.2022 klo 11:55
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly tähtäsi piekkarikisassaan hienosti kahdeksanneksi. (Kuva: Timo Vaitiniemi)

Jarkko Mylly päätti hienosti Al Ainissa järjestetyt para-ampumaurheilun MM-kilpailut. Hän teki R6-luokan 50m pienoiskiväärin makuun peruskilpailussa uuden Suomen ennätyksen ja sijoittui finaalissa kahdeksanneksi.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) sijoittui kahdeksanneksi R6-luokan 50m pienoiskiväärin makuun kilpailussa, kun Arabiemiraattien Al Ainissa ammuttiin torstaina para-ampumaurheilun MM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä.

Mylly teki keskiviikon karsinnassa tuloksen 617,6. Tänään ammutussa peruskilpailussa hän tähtäsi uuden Suomen ennätyksen 621,6 pistettä. Entinen SE 618,3 oli myös hänen nimissään ja tehty viime kesänä.

Mylly oli hienosti peruskisan neljänneksi paras. Kahdeksan parhaan finaaliraja oli 620,0. Isäntämaan Abdulla Al Aryani teki peruskisan ylivoimaisesti parhaan tuloksen 627,6. Slovakian Veronika Vadovicova oli eilisen karsinnan paras 626,1 pisteellään, mutta hän putosi finaalista, kun hän ampui 618,1 ja sijoittui kymmenenneksi.

Al Aryani piti finaalissa asemansa loppuun asti ja voitti MM-kultaa 2,6 pisteen erolla Tanskan Kasper Lousdaliin.

Ampumaurheiluliiton kiväärilajien paravalmentaja Timo Vaitiniemi kuvaili päivää tunteiden vuoristoradaksi.

– Hieno peruskisa, mutta tällä kerralla jännitys vei voiton finaalissa, hän sanoi.

– Eka sarja oli hieman hakemista, mutta sitten löytyi hyvä rytmi, kunnes toiseksi viimeisessä sarjassa tuli neljä ysiä. Asennon kanssa oli ongelmia. Pidimme pienen juttutuokion, ja Jarkko sai vielä homman kasattua loppuun. Uusi Suomen ennätys MM-kisoissa ja finaalipaikka on mahtava suoritus. Finaali olikin sitten jännitys vastaan Jarkko. Jännitys vei nyt voiton.

Myllyn mukaan peruskisa oli rentoa tekemistä paitsi toiseksi viimeinen sarja, joka ”meinasi hajota”:

– Keskustelu valmentajan kanssa auttoi, ja sain paketin kasaan. Ja tulihan se SE sieltä! Finaalissa en vain voinut jännitykselle mitään. Pitäisi jatkossa päästä finaaleihin useammin, jotta homma tulisi tutummaksi. Kaiken kaikkiaan onnistuneet kisat ja hyvillä mielin paralympiapaikkaa tavoittelemaan ensi vuonna.

Mylly kilpaili Al Ainissa aiemmin myös R3-luokan 10m ilmakiväärin makuun kilpailussa, missä hän sijoittui 16:nneksi.

Mylly edusti Suomea viime vuonna Tokiossa järjestetyissä paralympialaisissa.

Al Ainin MM-kisojen paras suomalaissaavutus oli Vesa Järvisen (Sibbo Skyttegille) paratrapin MM-kultamitali PT2-luokassa.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
3.–18.11. Al Ain, Arabiemiraatit

Suomalaislajien tuloksia to 17.11.

R6 50m pienoiskivääri, makuu (60 ls)
Peruskilpailu: 1) Abdulla Al Aryani Arabiermiraatit 627,6, 2) Natascha Hiltrop Saksa 623,4, 3) Jinho Park Etelä-Korea 621,7, 4) Jarkko Mylly Suomi 621,6, 5) Kasper Lousdal Tanska 621,5, 6) Yulia Chernoy Israel 621,2, 7) Jean-Louis Michaud Ranska 620,0, 8) Matt Skelhon Iso-Britannia 620,0. 30 osanottajaa.

Finaali: 1) Abdulla Al Aryani Arabiermiraatit 250,5, 2) Kasper Lousdal Tanska 247,9, 3) Natascha Hiltrop Saksa 226,9, 4) Jean-Louis Michaud Ranska 206,5, 5) Matt Skelhon Iso-Britannia 185,9, 6) Jinho Park Etelä-Korea 164,6, 7) Yulia Chernoy Israel 140,6, 8) Jarkko Mylly Suomi 118,0.

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.