Noora Antikainen yhdeksäs Presidentin cupissa
30.11.2022 klo 16:30

Noora Antkainen keskiviikon kilpailussaan. (Kuva: Kari Kopra)

Noora Antikainen sijoittui naisten trapissa yhdeksänneksi, kun Egyptissä ammuttiin keskiviikkona kauden päätöskilpailun Presidentin cupin ensimmäinen päivä.

Kansainvälinen ampumaurheiluliito (ISSF) järjestää tällä viikolla Egyptin Kairossa kauden huipentavan kutsukilpailun. Presidentin cupin nimeä kantavaan kilpailuun on kutsuttu jokaisen henkilökohtaisen olympialajin rankingin kaksitoista parasta.

Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) osallistui naisten trapiin. Trap ammutaan normaalista poikkeavin säännöin. Ensimmäisenä päivänä eli tänään ammuttiin 100 kiekkoa (4×25 kiekon sarjaa). Kahdeksan parasta pääsi jatkoon, ja heidät jaetaan kahteen neljän ampujan ryhmään sijoitusten perusteella (1, 3, 5, ja 7 sekä 2, 4, 6 ja 8). Nämä kahdeksan ampuvat torstaina sijoitusottelut.

Antikaisen peruskilpailun tulos oli tänään 89 (22+25+22+20), jolla hän sijoittui yhdeksänneksi. Päivän ykkönen oli Ison-Britannian Lucy Hall, jonka tulos oli 96.

– Viimeinen sarja oli vaikea. Parille paikalle lähdön kohdalle tuli varjot, ja kiekon lähdön näkeminen heikkeni huomattavasti.  Ekat kolme sarjaa olivat kyllä hyvää tekemistä. Jos onni olisi ollut hieman myöten, Antikainen mietti.

Antikainen palaa kotiin vasta sunnuntaina.

– Loput päivät? Sanopas se… Tulen katsomaan muiden kisaa, sillä eipä täällä muutakaan tekemistä ole. Tämä kilpailumuoto on herättänyt paljon keskustelua. Pidän itse normaalista kilpailumuodosta.

Ryhmien ykköset kohtaavat kakkoset perjantaina ammuttavassa välierässä. Voittajat etenevät lauantain kultamitaliotteluun, ja välierissä hävinneet saavat pronssimitalit.

Presidentin cupissa on palkintorahaa jaossa kaikkiaan 792 000 euroa. Trapin voittajat saavat 15 000 euroa. Kakkoset saavat 12 000 euroa ja molemmat pronssimitalistit 8500 euroa. Sijoille 5–8 sijoittuneet saavat 4500 euroa kukin ja sijoille 9–12 sijoittuneet 1000 euroa kukin.

ISSF:n Presidentin cup