Ilmakiväärin ja -pistoolin ensimmäiset EM-näytöt Kupittaan kisoissa
10.12.2022 klo 19:51
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kivääri- ja pistooliampujat antavat ensimmäisiä EM-näyttöjään Turussa viikonloppuna järjestettävissä Kupittaan kisoissa.

Turun Seudun Ampujat (TA) järjestää viikonloppuna järjestyksessään 49. Kupittaan kisat, joissa kilpaillaan ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Ne ovat samalla ensimmäiset EM-näyttökilpailut. Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-kilpailut järjestetään Viron Tallinnassa 5.–13. maaliskuuta.

Urheilijan on saavutettava MQS/MCS-raja vähintään kahdesti ennalta nimetyissä näyttökilpailuissa. Aikuisurheilijoilla yhden rajan ylittävän tuloksen on oltava kansainvälisestä kilpailusta. (MCS on vähimmäisraja, jonka perusteella valintaa harkitaan. MQS valintahyväksynnän minimiraja, joka takaa valinnan, jos ylittäneitä on vähemmän kuin kolme.)

Miesten 10m ilmakivääri: MCS 626,6, MQS 628,2.
Naisten 10m ilmakivääri: MCS 627,3, MQS 628,5.
Miesten 10m ilmapistooli: MCS 576, MQS 579.
Naisten 10m ilmapistooli: MCS 570, MQS 574.

Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) oli lauantaina Kupittaalla miesten ilmakiväärin peruskisan ykkönen 626,9 pisteellään. Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) teki naisten ilmakiväärin peruskisan parhaan tuloksen 627,8 pistettä.

Miesten ilmapistoolin peruskisan ykkönen oli Pohjois-Hämeen Ampujien Lars-Christian Schauman 563 pisteellään. TSA:n Elina Silver oli samalla tuloksella naisten ilmapistoolin peruskisan kärjessä,

Kupittaan kisoissa ammutaan sunnuntaina sarjat M20, N20, N16, N18, M16 ja M18 sekä tukisarjat.

Kaikki tulokset löytyvät TSA:n verkkosivuilta.