Myös nuoret antoivat EM-näyttöjä Turussa
12.12.2022 klo 06:49
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Myös nuoret ampumaurheilijat antoivat ensimmäiset EM-näyttönsä Turussa viikonloppuna järjestetyissä Kupittaan kisoissa.

Turun Seudun Ampujat (TSA) järjesti viikonloppuna järjestyksessään 49. Kupittaan kisat, joissa kilpailtiin ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Kuten aiemmin kerrottiin, ne olivat samalla ensimmäiset EM-näyttökilpailut.

Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-kilpailut järjestetään Viron Tallinnassa 5.–13. maaliskuuta.

Kupittaan kisoissa ammuttiin lauantaina miesten ja naisten sarjat. Sunnuntaina olivat vuorossa sarjat M20, N20, N16, N18, M16 ja M18 sekä tukisarjat.

Urheilijan on saavutettava MQS/MCS-raja vähintään kahdesti ennalta nimetyissä näyttökilpailuissa. MCS on vähimmäisraja, jonka perusteella valintaa harkitaan. MQS on valintahyväksynnän minimiraja, joka takaa valinnan, jos ylittäneitä on vähemmän kuin kolme.

Aleksi Kasi (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) teki M20-sarjan ilmakiväärissä tuloksen 623,1, kun MCS-raja on 621,1. Saman seuran Ella Hakala tähtäsi N20-sarjan ilmapistoolissa 568 pistettä ja ylitti MQS-rajan kahdella pisteellä.

Seuraava EM-näyttökisa on ensi sunnuntaina, kun Espoossa järjestetään Esbo Träffen -kilpailu.

Kaikki Kupittaan kisojen tulokset löytyvät TSA:n verkkosivuilla.