Viidelle ampumaurheilijalle URA:n opiskeluapuraha
12.12.2022 klo 16:20
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viisi ampumaurheilijaa on saanut Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) myöntämän opiskeluapurahan lukuvuodelle 2022–23.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) myöntämien opiskeluapurahojen jakotilaisuus pidettiin maanantaina Helsingissä Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdossa. Apurahat jaettiin jo 51. kerran.

URA jakoi opiskeluapurahan 210 urheilijalle. Apurahan saajien joukossa on edellisten vuosien tavoin maailmanmestareita ja olympiaurheilijoita, nykyisiä ja jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 53 eri lajista ja 16 urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa koko lukuvuodelle. Apurahaa haki tänä vuonna ennätykselliset 572 urheilijaa.

Viisi urheiluampujaa sai opiskeluapurahan. He ovat kivääriampujat Viivi Kemppi, Riku Koskela ja Marianne Palo sekä trap-ampuja Teemu Ruutana ja liikkuvan maalin Aaro Vuorimaa. He saivat kaikki 1500 euron apurahan. Koskela ja Ruutana saivat apurahan myös vuosi sitten.

URA perustettiin presidentti Urho Kekkosen toimesta vuonna 1972. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattienvalinnan ja ammattiin valmistautumisen hyväksi tehtävää työtä ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa lopettaneiden urheilijoiden koulutustausta.

Opiskeluapurahoja oli jakamassa säätiön perustajajäsen, olympiakultamitalisti Lasse Virén.

URA:n opiskeluapurahat lukuvuodelle 2022–23

Ampumaurheilu (5)

Viivi Kemppi, kivääri (Myllykosken Ampujat)
1500 euroa, LAB-ammattikorkeakoulu, Etelä-Karjalan urheiluakatemia

Riku Koskela, kivääri (Pohjois-Hämeen Ampujat)
1500 euroa, Tampereen yliopisto, Tampereen urheiluakatemia

Marianne Palo, kivääri (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura)
1500 euroa, Sataedu Kankaanpää, Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemia

Teemu Ruutana, trap (Längelmäen Seudun Ampujat)
1500 euroa, Tampereen yliopisto, Tampereen urheiluakatemia

Aaro Vuorimaa, liikkuva maali (Lapuan Seudun Ampujat)
1500 euroa, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen urheiluakatemia

Lisää aiheesta OK:n verkkosivuilla.