Aaro Vuorimaa huippuvireessä Joulupossussa
17.12.2022 klo 18:55
Sami Heikkilä

Inkoossa kisattiin joulupöydän antimista sekä annettiin näyttöjä ensi vuoden arvokilpailuihin. Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa oli ehdottomasti päivän kirkkain tähti voittaessaan miesten sarjan molemmat lajit.

Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ampui miesten sarjan voittoon molemmissa lajeissa. (Kuva: Matias Pasanen)

Joulupossuissa kilpailtiin 10m liikkuvan maalin molemmissa lajeissa. Raseborgs Skyttaren järjestämissä kilpailuissa Inkoossa saatiin taululle tälläkin kertaa kovia.

Normaalijuoksuilla Aaro Vuorimaa (LSA) ampui miesten sarjan voittoon hyvällä tuloksella 577. Järjestävän seuran Krister Holmberg oli kisan toinen tuloksella 573. Kisan kolmas oli Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi pistein 570.

Aaro Vuorimaa jatkoi tarkkaa työskentelyä myös sekajuoksuilla. Hän tähtäsi ensin ensimmäisellä puolikkaalla pisteet 195 ja oli kovasti vielä kiinni Krister Holmbergin nimissä olevassa Suomen ennätyksessä. Ei Vuorimaa toista puoliskoa myöskään huonosti ampunut, kun pisteitä kertyi 194 ja SE jäi lopulta vain kolmen pisteen päähän. Vuorimaan yhteistulos oli lopulta 389 pistettä. Hieno päivä vasta ensimmäistä kauttaan virallisesti miesten sarjassa ampuneelta Vuorimaalta. Kisan toiseksi sijoittui Niklas Hyvärinen (RS) tuloksella 380 ja kolmanneksi ylsi Heikki Lähdekorpi 375 pisteellään.

-Ammunta sujui perhanan hyvin! Sain hyvän tatsin heti alusta alkaen hitaista ja se kesti koko kisojen ajan. Hiukan nopeiden alku meinas olla jäykkää mutta kokonaisuudessaan erittäin hyvä kisapäivä. Ja saimpas suurimman palkinnon kotiinviemiseksi (savustettua kinkkua) joulupöytään, iloitsi Aaro Vuorimaa onnistunutta päiväänsä.

Tyttöjen sarjassa Hämeenlinnan Ampujien Aino Vaittinen ampui voittoon molemmissa lajeissa. Toiseksi sijoittui Kymppi 64:n Ida Heikkilä. Molempien ampumat tulokset ylittivät tulosrajat ensi vuoden arvokilpailuihin.

Joulupossu, liikkuva maali, 17.12.2022, Inkoo

10m normaalijuoksut

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa LSA 577, 2) Krister Holmberg RS 573, 3) Heikki Lähdekorpi SA 570, 4) Niklas Hyvärinen RS 563, 5) Henrik Holmberg RS 541, 6) Markus Kastepohja HlAS 537, 7) Antti Knuuti HlAS 509

Sarja M20: 1) Frans Laukka SaSA 533, 2) Matias Pasanen VarVi 481

Sarja M16: 1) William Wilkman RS 539, 2) Vili Vilen HlAS 499

Sarja M60: 1) Tapani Koskela BS-PA 352, 2) Osmo Ahola TSA 275

Sarja Y70: 1) Tryggve Henriksson RS 279, 2) Bertel Holmström RS 279, 3) Seppo Teränen BS-PA 252

Y75: 1) Jouko Mutka RS 329, 2) Anders Holmberg RS 295

N20: 1) Aino Vaittinen HlAS 563, 2) Ida Heikkilä K-64 550

10m sekajuoksut

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa LSA 389, 2) Niklas Hyvärinen RS 380, 3) Heikki Lähdekorpi SA 375, 4) Krister Holmberg RS 366, 5) Henrik Holmberg RS 361, 6) Antti Knuuti HlAS 348, 7) Markus Kastepohja HlAS 334

Sarja M20: 1) Frans Laukka SaSA 349, 2) Matias Pasanen VarVi 346

Sarja M16: 1) William Wilkman RS 344, 2) Vili Vilen HlAS 311

Sarja M60: 1) Tapani Koskela BS-PA 352, 2) Osmo Ahola TSA 309

Sarja Y70: 1) Bertel Holmström RS 278, 2) Tryggve Henriksson RS 256, 3) Seppo Teränen BS-PA 222

Sarja Y75: 1) Anders Holmberg RS 306, 2) Jouko Mutka RS 284

Sarja N20: 1) Aino Vaittinen HlAS 362, 2) Ida Heikkilä K-64 359