Aaro Vuorimaa ja Niklas Hyvärinen palkintopallille Eskilstunassa
7.1.2023 klo 21:01
Sami Heikkilä

Suomalaiset menestyivät hyvin liikkuvan maalin avoimissa kansainvälisissä kilpailuissa Ruotsin Eskilstunassa. Tänään ammutuilla normaalijuoksuilla Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa tähtäsi miesten sarjassa hopealle ja Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen pronssille. Suomen tytöt nappasivat kaksoisvoiton nuorten sarjassa.

Aaro Vuorimaa ampui hopealle Ruotsin Eskilstunassa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Normaalijuoksujen päivän parhaasta peruskilpailun tuloksesta vastasi Suomen Aaro Vuorimaa. Hän paukutteli taululle pisteet 577 ja eteni piikkipaikalta mitaliotteluihin. Mainittakoon, että Vuorimaa ampui kovan tuloksen nopeilla juoksuilla, kun pisteitä kertyi peräti 291 pistettä. Toisena mitaliotteluihin eteni Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg vain pisteen Vuorimaata perässä tuloksella 576. Mitaliotteluihin saatiin mukaan vielä kolmaskin suomalainen, kun Ruotsin Jesper Nybergillä ja Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärisellä oli sama tulos 571.

Semifinaalissa kohtasivat pareina Vuorimaa vastaan Hyvärinen sekä Holmberg vastaan Nyberg. Vuorimaa voitti Hyvärisen erin 6-3 ja eteni finaaliin. Holmberg taipui omassa ottelussaan ruotsalaiselle erin 5-7 ja Nyberg eteni finaaliin.

Finaalin alussa Vuorimaa nousi heti johtoon tilanteessa 2-1, mutta tämän jälkeen Nyberg ampui loput laukaukset keskemmälle ja korjasi voiton erin 6-2. Kultaa siis Ruotsin Jesper Nybergille ja hopeaa Aaro Vuorimaalle. Pitkän pronssiottelun päätteeksi pronssia nappasi Niklas Hyvärinen.

Nuorten sarjassa suomalaiset veivät kaikki mitaliotteluiden paikat. Peruskilpailun parhaan tuloksen 553 ampui Hämeenlinnan Ampujien Aino Vaittinen. Raseborgs Skyttaren William Wilkman ja Kymppi 64:n Ida Heikkilä ampuivat tulokset 547 ja Varpaisjärven Ampujien Matias Pasanen pisteet 536. Semifinaalissa Vaittinen voitti Pasasen pistein 6-1. Heikkilä puolestaan voitti Wilkmanin erin 6-3.

Ida Heikkilä ja Aino Vaittinen ampuivat nuorten sarjan finaalissa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Finaalissa Heikkilä oli Vaittista tarkempi erin 6-3. Pronssiottelussa Wilkman puolestaan voitti Pasasen erin 7-5. Ida Heikkilälle kultaa, Aino Vaittiselle hopeaa ja William Wilkmanille pronssia.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina 10m sekajuoksuilla.

Avoimet kansainväliset kilpailut liikkuva maali 7.-8.1.2023 Eskilstuna, Ruotsi

10m liikkuva maali normaalijuoksut

Sarja M: 1) Jesper Nyberg Ruotsi, 2) Aaro Vuorimaa, 3) Niklas Hyvärinen, 4) Krister Holmberg, … 8 osallistujaa.

Sarja Nuoret: 1) Ida Heikkilä, 2) Aino Vaittinen, 3) William Wilkman, 4) Matias Pasanen, 5) Frans Laukka 532.