Alexandra Rosenlewille Elvan ilmakiväärissä tulos 627,0
13.1.2023 klo 15:34
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Alexandra Rosenlew kirjasi parhaan peruskilpailun suomalaistuloksen, kun kansainvälinen ilma-asekilpailu alkoi perjantaina Viron Elvassa.

Viron Elvassa on alkanut kansainvälinen kolmipäiväinen ilma-asekilpailu Elva Open Air, johon on ilmoittautunut kaikkiaan 139 ampumaurheilijaa. Osanottajia on isäntämaa Viron lisäksi Suomesta, Latviasta, Puolasta ja Yhdysvalloista. Mukana on yhdeksäntoista suomalaisia urheiluampujaa.

Elvan kilpailu on yksi Ampumaurheiluliiton EM-näyttökilpailuista. Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-kilpailut järjestetään Viron Tallinnassa 5.–13. maaliskuuta. (Urheilijan on saavutettava MQS/MCS-raja vähintään kahdesti ennalta nimetyissä näyttökilpailussa. MCS on vähimmäisraja, jonka perusteella valintaa harkitaan. MQS on valintahyväksynnän minimiraja, joka takaa valinnan, jos ylittäneitä on vähemmän kuin kolme.)

Alexandra Rosenlew (Esbo Skytteförening) nakutti N20-sarjan 10m ilmakiväärin peruskilpailussa tulostaululle 627,0 pistettä. Se ylittää MQS-rajan 0,2 pisteellä. Rosenlew ylitti MCS-rajan tammikuun alussa Ruotsin Sävsjössä järjestetyssä Swedish cupissa 625,3 pisteellään. Tuulevi Suomuksen (Vihdin Ampumaseura) tulos oli 620,9.

Miesten ilmakiväärissä MCS-raja on 626,6 ja MQS-raja 628,2 pistettä. MQS-rajan on rikkonut Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), joka ei kilpaile tänä viikonloppuna. Leppä teki Swedish cupissa miesten ilmakiväärin uuden SE:n 630,4 pistettä ja aiemmin joulukuussa Turussa EM-näyttötuloksen 626,7.

Sebastian Långströmin (Kyrkslätt Skytteförening) tulos Elvan miesten ilmakiväärin peruskilpailussa oli 624,8. Riku Koskela (Pohjois-Hämeen Ampujat) tähtäsi 623,3 pistettä.

Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) ja Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat) tekivät naisten ilmakiväärin peruskilpailussa tulokset 626,9, 624,3 ja 622,5, kun rajat ovat 627,3 (MCS) ja 628,5 (MQS). Hyrkäs teki joulukuussa Turussa tuloksen 627,8.

M20-sarjan ilmakiväärissä aiemmin MCS-rajan (621,1) kerran rikkonut Aleksi Kasi (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) teki nyt tuloksen 620,4. Lauri Syrjä (Asikkalan Ampumaseura) on ylittänyt MCS-rajan aiemmin kaksi kertaa, nyt Elvassa tuli tulos 620,7.

Elva Open Air -kilpailun kaikki tulokset Siuksen sivuilla. Finaalit ammutaan perjantai-iltapäivän ja -illan aikana.