Aleksi Leppä kohensi taas ilmakiväärin Suomen ennätystä
20.1.2023 klo 14:13
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä ampui seuransa HAS:n juhlakisassa Suomen ennätyksen. (Kuvat: Lassi Palo)

Kivääriampuja Aleksi Leppä on erinomaisessa vireessä. Hän kohensi nimissään ollutta miesten ilmakiväärin Suomen ennätystä Kisakalliossa järjestetyssä EM-näyttökilpailussa lukemiin 630,7. Entinen ennätys ehti vanheta vain pari viikkoa.

Aleksi Leppä tähtäämässä uusia SE-lukuja.

Suomalaiset kivääri- ja pistooliampujat antoivat perjantaina EM-näyttöjä Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa järjestetyssä näyttökilpailussa. Kilpailu on samalla Haminan Ampumaseuran (HAS) 100-vuotisjuhlakilpailu.

Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-kilpailut järjestetään Viron Tallinnassa 5.–13. maaliskuuta. Suomen joukkue nimetään tammi-helmikuun vaihteessa.

Perjantaina ammuttiin 10m ilmakiväärissä ja -pistoolissa sarjoissa M, N, M20 ja N20. Parhaasta tuloksesta vastasi Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), joka teki taas miesten ilmakiväärin uuden Suomen ennätyksen, kun hän tähtäsi 630,7 pistettä (104,2+105,0+105,8+105,7+105,1+104,9).

Edellinen ennätys (630,4) ehti vanheta vain pari viikkoa, sillä Leppä teki sen Ruotsin Sävsjössä tammikuun 5. päivänä.

– Seurani täyttää vain kerran sata vuotta. Sen kunniaksi piti ampua juhlakisassa Suomen ennätys, Leppä hymyili Kisakalliossa.

– Vähän se jännitti, sillä viimeinen laukaukseni oli 9,8. On kuitenkin hyvä tietää, että olen kunnossa, Leppä viittasi tuleviin kisoihinsa eli Jakartan ja Kairon maailmancupeihin sekä juuri ennen EM-kilpailuja Espoossa ammuttaviin SM-kisoihin. Sitten on vuorossa EM-Tallinna.

Lepällä oli aamulla epävarma olo, koska hän on ampunut tällä viikolla yli tuhat laukausta ja vasen polvi on vaivannut.

– Kisa lähti kuitenkin rullaamaan, ja viimeiset 40 laukausta olivat tosi hyviä. Polvi ei nyt kiusannut yhtään, ja sain hyvän asennon. Pystyin ampumaan reippaasti ja hyvällä rytmillä eikä tarvinnut taistella. Käytin aikaa noin 45 minuuttia ei suunnilleen saman verran kuin Ruotsissa.

Tallinnan EM-kilpailuissa on jaossa olympiamaapaikkoja Pariisiin (2024). Jaossa on kaksi paikkaa kussakin olympialajissa – eli kaksi miesten ilmakiväärissä.

Lauantaina annetaan uudet EM-näytöt samoissa sarjoissa, mutta ilman finaaleja.

EM-näyttökilpailu (ilmakivääri- ja pistooli)
20.1. Kisakallion urheiluopisto, Lohja

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.