H&N Cup päättyi Lauri Syrjän 17. sijaan
29.1.2023 klo 16:20

Lauri Syrjä (keskellä) päätöspäivän kilpailussaan. (Kuva: Joni Stenström)

Kansainvälinen ilma-asekilpailu H&N Cup päättyi sunnuntaina Lauri Syrjän 17. sijaan poikien ilmakiväärissä.

Kansainvälinen ilma-asekilpailu H&N Cup päättyi sunnuntaina. Lauri Syrjä (Asikkalan Ampumaseura) sijoittui poikien 10m ilmakiväärissä 17:nneksi tuloksellaan 621,9. Lauantaina hän teki tuloksen 622,0, jolla hän oli kymmenes.

Poikien ilmakiväärin kahdeksan parhaan finaaliraja oli 623,4. Ruotsin Pontus Kallin oli peruskisan ykkönen 627,0 pisteellään. Hän sijoittui lopulta kuudenneksi. Ruotsin Victor Lindgren voitti kultamitaliottelussa Saksan Nils Palgrenin 16–8.

Tuulevi Suomus (Vihdin Ampumaseura) teki tyttöjen ilmakiväärissä tuloksen 621,6 ja sijoittui 28:nneksi. Alexandra Rosenlew (Esbo Skytteförening) oli 41:s tuloksellaan 619,8. Finaaliraja oli nyt 624,9.

Serbian Aleksandra Havran oli peruskisan paras (628,4) ja lopulta myös kultamitaliottelun voittaja, kun hän oli Tshekin Veronika Blazickovaa parempi numeroin 17–7.

H&N Cup oli Ampumaurheiluliiton EM-näyttökilpailu. Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-kilpailut järjestetään Viron Tallinnassa 5.–13. maaliskuuta.