Liikkuva maali julkaisi 570-590 kerhonsa motivoimaan uusia urheilijasukupolvia
5.2.2023 klo 19:12
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

SAL:n valmennuksen johtaja Ville Häyrinen ryhtyi keräämään liikkuvan maalin kärkituloksia talteen vuoden 2022 aikana. Lopputuloksena hän sai kokoon palan lajihistoriaa, nimittäin 10m ja 50m metrien 570-590 kerhot. Kyseinen Top-ampujien lista on jatkossa motivoimassa uusia urheilijasukupolvia.

Liikkuvan maalin 570-590 kerhon kunniataulu.

Liikkuvan maalin 570 ja 590 kerhoon ovat päässeet urheilijat, jotka ovat rikkoneet lajien tulokset vähintään avoimissa kansallisissa kilpailuissa.

Kerhon piikkipaikka kuuluu oikeutetusti liikkuvan maalin lajilegenda Krister Holmbergille, jolla on hallussaan lajin Suomen ennätykset.

Listan harrastuksenaan koonnut Ville Häyrinen pitää tärkeänä lajin historian tuntemisen, jotta pystymme arvostamaan nykypäivän urheilijoita. Hän kertoo lajin kaikkien aikojen kärkituloksien kertovan paitsi kehityksestä, myös siitä hienojen urheilijoiden kaaresta, joita lajin parissa on ollut jo vuosikymmeniä.

– Etenkin villikarjun lista on ainutlaatuinen, laji on säilynyt aivan samana jo 70-luvun alusta, ilma-aselajikin vuodesta 1989. Nimi listalla on samalla osa lajin historiaa, selvittää Häyrinen.

– Toivon että luettelo lisää lajihistorian tuntemusta ja motivoi uusia urheilijasukupolvia. Samalla se on myös haaste muille lajijaostoille omien lajiensa Top -listan kokoamiseksi. 300m lajeissahan tämä on jo olemassa, ja liikkuvan maalin lisäksi ne ovatkin vapaapistoolin ohella ainoat näin pitkän muuttumattoman historian omaavat lajimme, kertoo Ville Häyrinen.

Kerhon kunniataulua päivitetään sitä mukaa, kun kerhon minimi-tulokset ylittyvät. Sami Heikkilä huolehti kunniataulun visuaalisen ilmeen nyt siihen muotoon, että sen kelpaa laittaa kehyksiin jokaisen ampumaradan seinälle. Myös Heikkilä uskoo kerhon taulun motivoivan nuoria urheilijoita harjoittelemaan ahkerasti, jotta jonain päivänä omakin nimi löytyy listalta.

Tulostuskelpoisen kunniataulun saat ladattua alta:

570-590 RT Kunniataulu_2023