Hae mukaan Action Air pilottiseuraksi!
17.3.2023 klo 10:04
Sanna Erdogan
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Ampumaurheiluliitto kutsuu seuroja mukaan järjestämään uudistettua lapsille ja nuorille suunnattua Action Air ampumaurheilukoulua. Pilotteja toteuttamaan etsitään seuroja, joissa Action Air on jo yhtenä toimintamuotona. Dynaamisena ja kiinnostavana lajina Action Air houkuttelee varsinkin nuoria harrastajia. Lajin kautta on mahdollisuus saada lisää harrastajia seuroihin.  

Action Air -ampumaurheilukoululle tarjotaan ohjaajakoulutus ja materiaalit ampumaurheilukoulun toteuttamiseen. Ohjaajakoulutus koostuu monilajisen ampumaurheilukoulun kanssa yhteisestä verkkokoulutuksesta sekä Action Air -lajikoulutuspäivästä. Pilottiseurat saavat käyttöönsä valmiit materiaalit, joiden avulla  toimintaa on helppo lähteä toteuttamaan matalalla kynnyksellä. Materiaalit tuotetaan yhteistyössä lajiasiantuntijoiden kanssa. Seurat voivat täydentää ja muokata materiaaleja omaan toimintakehykseensä sopiviksi. 

Tulevaisuudessa Action Air -ampumaurheilukoulu voi pyöriä seurassa läpi vuoden tai muutaman kuukauden jaksoina. Action Air voi olla myös yksi monilajisen ampumaurheilukoulun lajeista, jolloin sen kesto voi olla  5-10 kertaa. Toiminta voi jakautua myös molempiin malleihin, jolloin esimerkiksi monilajisen ampumaurheilukoulun Action Airista itselleen mieluisan lajinsa löytäneet voivat siirtyä seuran pidempikestoiseen Action Air -ampumaurheilukouluun. Seura voi päättää toteutetaanko Action Air -ampumaurheilukoulua practical-, ilma-ase- vai nuorisojaoston alaisuudessa yhdessä tai erikseen. 

Mukaan otetaan noin viisi seuraa tai seurayhtymää toteuttamaan Action Air pilotteja syksyllä 2023. Maksuton uudistettu ohjaajakoulutus tarjotaan osallistuville seuroille kevään 2023 aikana.  

Ilmoita seurasi mukaan 7.4.2023 mennessä vapaamuotoisella hakemuksella. Kuvailkaa seuranne nykyistä Action Air -toimintaa ja suunnitelmanne pilotin toteuttamisesta. Ampumaurheiluliitto valitsee mukaan arviolta viisi seuraa huomioiden mahdollisimman hyvin valtakunnallisen kattavuuden.  Hakemukset lähetetään hankekoordinaattori Jaana Joutsenkorvelle (jaana.joutsenkorpi@ampumaurheiluliitto.fi). Jaanalta saat myös lisätietoja hankkeeseen liittyvistä asioista.  

Kuva: Lassi Palo