Avustushaku nuorten kesätyöllistämiseen on auennut
24.3.2023 klo 08:41
Marko Keskitalo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikunnan aluejärjestöt jakavat edelleen hakujen perusteella opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää kesätoiminta-avustusta seuroille nuorten kesätyöllistämiseen (avustus 700 euroa/palkattava nuori).

Avustuksella lisätään ja kehitetään lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoimintaa seuroissa, lisätään nuorten kesätyöntekijöiden osaamista ja kartutetaan työkokemusta. Avustus auttaa edelleen seuratoiminnan palautumista pandemian jäljiltä. Työllistämisjakso voi olla esim. yhtäjaksoinen 2 viikon ajanjakso (5-6 h/pvä; yht. 10 arkipvää) tai työllistämisen voi jaksottaa pidemmälle ajanjaksolle. Avustusta saa käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei saa käyttää jo palvelussuhteessa olevan työntekijän palkkaukseen tai palkkioihin.

Sama seura voi työllistää useammankin nuoren ja seura voi hakea tässä haussa avustusta haluamalleen työllistettävien nuorten määrälle (max. 10). Ensisijaisesti tuetaan yhden nuoren palkkausta mahdollisimman moneen avustusta hakeneeseen seuraan ja tuon jälkeen tuetaan toisia palkkauksia. Jos tukea riittää, voidaan tukea kolmansia, neljänsiä, viidensiä, jne. palkkauksia.

Lisätietoa alueesi liikunnan aluejärjestöstä ja alueesi aluejärjestön seurakehittäjältä.