Ilmakiväärin ja -pistoolin SM-parikilpailut käynnissä Ylihärmässä
1.4.2023 klo 19:56
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilmapistoolin Y-sarjan mitalijoukkueet. (Kuvat: Jussi Ahomäki)

Ilmakiväärin ja -pistoolin SM-parikilpailujen ensimmäinen päivä on ammuttu Ylihärmässä.

Ilmakiväärin Y20-sarjan mitalistit.

Härmän Seudun Ampujat (HSA) järjestää viikonloppuna ilmakiväärin ja -pistoolin SM-parikilpailut Ylihärmässä. Mestaruudet olivat lauantaina jaossa ilmapistoolin Y-sarjassa sekä ilmakiväärin Y20- ja Y50-sarjassa. Sunnuntaina ovat vuorossa ilmakiväärin Y-sarja sekä ilmapistoolin Y20- ja Y50-sarjat.

Ilmapistoolin Y-sarjan Suomen mestaruus meni isäntäseuralle HSA:lle, jonka joukkueessa ampuivat Anssi Saksa ja Susanna Saksa. HSA voitti kultamitaliottelussa Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran pistein 16–8. KokMAS:n hopeajoukkueen ampujat olivat Otso-Aadolf Ahokangas ja Vilja-Alina Ahokangas. SM-pronssia saavutti Asikkalan Ampumaseura (Ali Tommola – Sanna Tuomainen).

Kuusankosken Ampujat 1 (Vertti Jauhiainen – Pinja Tapio) voitti Y20-sarjan ilmakiväärin parikisan. Se oli kultamitaliottelussa HSA:ta (Niko Antila – Neea Niemi) parempi numeroin 16–4. Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura (Jesse Riihimäki – Helena Dreyer-Perkiömäki) oli kolmas.

Y50-sarjan ilmakiväärin mitalituuletukset.

Y50-sarjan ilmakiväärin mitalijoukkueet olivat KokMAS (Lauri Lauste – Minna Nygörd), Ylivieskan Kuula (Terho Alahautala – Sari Nivala) ja Nokian Seudun Ampujat (Janne Helenius – Ursula Helenius).

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.