Tauno Lindströmille Alfred Kordelinin säätiön valmentajapalkinto
15.4.2023 klo 18:56
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Asikkalan Ampumaseuran Vilho Laakso, Tauno Lindström ja Sanna Tuomainen sekä Suomen Valmentajien Sari Tuunainen ja kiväärilegenda Juha Hirvi Kisakalliossa lauantaina. (Kuva: Lassi Palo)

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on myöntänyt lasten ja nuorten valmentajapalkinnon ampumavalmentaja Tauno Lindströmille ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa.

Tauno Lindström vastaanotti yllätyksenä Alfred Kordelinin säätiön lasten ja nuorten valmentajapalkinnon lauantaina Kisakallion urheiluopistossa. Tunnustuspalkinto myönnetään pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä lasten ja nuorten valmennuksessa. Se on suuruudeltaan 2000 euroa.

Kisakallion urheiluopistossa järjestetään viikonloppuna Ampumaurheiluliiton lasten ja nuorten ilma-aseiden Kultahippufinaalit. Lauantai-illan tilaisuudessa Alfred Kordelinin säätiön valmentajapalkinnon Lindströmille luovuttivat moninkertainen olympiakävijä ja arvokisamitalisti Juha Hirvi ja Suomen Valmentajien toiminnanjohtaja Sari Tuunainen.

Valintaperusteluissa todetaan, että ”Lindström on esimerkki, jolle ampumaurheilu ja sen edistäminen on elämäntapa, keskeinen osa elämää ja päivittäistä arkea”. Ja edelleen: ”Erityisen lähellä Taunon sydäntä on lasten ja nuorten valmentaminen. Taunon omin sanoin: ’Minua motivoi lapsilta saamani vilpitön palaute. Kun he osuvat kymppiin, heidän riemunsa on käsinkosketeltavaa’.”

– Riemua ei pidätellä. Onnistumisen elämykset ovat lapsille tärkeitä, Vääksyssä asuva eläkeläinen sanoo.

Lindström, 82, edustaa Asikkalan Ampumaseuraa (AsAs), jonka nuoria ampujia on mukana Kultahippufinaaleissa. Viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden ajan Lindström onkin keskittynyt valmentamaan ja kehittämään kultahippuikäisten ampujien toimintaa AsAs:ssa. Valintaperusteluissa todetaan myös, että Lindströmin kokemuksesta ja valmennustaidoista on ollut merkittävä apu seuran ampumakoulun kehittämisessä niin, että nuoret pysyvät mukana pitkään ja mahdollisimman moni alkaa myös kilpailla.

– Hän on myös toiminnallaan saanut sitoutettua ampumakoululaisten vanhempia mukaan ohjaajatoimintaan ja auttanut heitä hankkimaan lapsilleen omia aseita harrastuskäyttöön, mikä on lisännyt mahdollisuuksia harjoitella. Tämä on näkynyt seuran nuorten kehityksessä ja menestymisessä niin ilma-ase- kuin ruutilajeissakin.

Lindström on ollut ampumaurheilussa mukana jo 1950-luvulta lähtien. Hänen valmentajauransa alkoi 1970-luvun lopussa Puolustusvoimissa, jatkui Lahden Ampumaseurassa ja jatkuu nyt yhdettätoista vuotta Asikkalassa. Lindström valittiin Ampumaurheiluliiton Vuoden ohjaajaksi vuonna 2021.

Lindströmin seura Asikkalan Ampumaseura sai samassa yhteydessä myös Ampumaurheiluliiton nuorisotoiminnan seurapalkinnon eli Vehasen Maljan.

AsAs on saanut tunnustusta myös aiemmin. Se palkittiin vuonna 2018 Ampumaurheiluliiton Vuoden kultahippuseurana, ja vuonna 2020 AsAs:n Ruususen veljekset Samuel ja Elias saivat Vuoden kultahippuampuja -palkinnon.

Alfred Kordelinin säätiön valmentajapalkintoa esittää valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä. Suomen Valmentajat ry toimii asiainhoitajana Alfred Kordelinin säätiön suuntaan. Säätiön Urheilun tuki -rahastosta myönnettävät palkinnot ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Urheilun tuki -rahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.