Nuorten urheiluampujien onnistumisen riemua Kultahippufinaaleissa: ”Jeee!”
16.4.2023 klo 15:23
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

KaA:n Niklas Uusihonko tuulettaa, Reino Uusi-Rajasalo on fiilliksessä mukana. (Kuvat: Lassi Palo)

Ilma-aseiden Kultahippufinaalit päättyivät sunnuntaina jännittäviin ja riemukkaisiin joukkuekilpailuihin. ”Jeee”, lapset tuulettivat, kun kaveri onnistui suorituksessaan.

Suomalaisen ampumaurheilun tulevaisuus kilpaili viikonloppuna Lohjan Kisakalliossa järjestetyissä ilma-aseiden Kultahippufinaaleissa. Finaaleissa ammutaan ilmakiväärillä ja -pistoolilla. Lauantaina ammuttiin henkilökohtaiset kilpailut, ja sunnuntaina olivat vuorossa jännittävät joukkuekilpailut.

Komeaa ilmapistooliammuntaa Kultahippfinaaleissa.

Ampumaurheiluliiton vuoden suurimmassa lasten ja nuorten tapahtumassa oli mukana 135 nuorta ampumaurheilijaa, jotka edustivat kaikkiaan 23 seuraa.
*
Ampumarata oli rakennettu koripalloilusta tuttuun Susi Training Centeriin, jossa ”esiintymisvuorossa” olivat nyt nuoret ampumaurheilijat. Samassa paikassa on järjestetty aiemmin muun muassa ilma-aseiden SM-kilpailut ja EM-näyttökilpailu. Kultahippufinaalit järjestävät Kyrkslätt Skytteförening (KSF) ja Simpeleen Hahlo.

Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja Anne Laurila tervehti osanottajia ja kisayleisöä toteamalla, että osumista on hyvä iloita:

– Pitäkää hauskaa ja nauttikaa hienosta lajistamme! Tärkeitä asioita ovat myös uudet kaverit ja yhteisöllisyys, Laurila sanoi.

– Iso kiitos kisajärjestäjille ja kaikille talkoolaisille sekä myös vanhemmille, jotka tuette ja kannustatte lapsianne.

Kilpailun johtajana toiminut KSF:n puheenjohtaja Lennart Långström oli viikonloppuun tyytyväinen:

– Kaikki meni todella hyvin. Kultahippufinaalit järjestetään Kisakalliossa myös ensi vuonna. Ajankohta on todennäköisesti huhtikuu, mutta tarkkaan päivämäärään palaan pikimmiten.

Valtakunnallisia ilma-aseiden Kultahippufinaaleja on järjestetty vuodesta 1994 lähtien. Ensimmäiset finaalit järjestettiin Pieksämäellä. Finaalit jouduttiin perumaan koronaepidemian takia vuosina 2020 ja 2021.

Sunnuntain joukkuekilpailut käynnissä.

Kultahipputoiminnaksi kutsutaan ampumaurheilun alle 15-vuotiaiden seuratoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on luoda lapsille mahdollisuuksia olla mukana ampumaurheilun seura- ja kilpailutoiminnassa, ja sen sisältö, kilpailutoiminta ja ampumalajit on suunniteltu huomioiden lasten ja nuorten omat lähtökohdat, tarpeet ja valmiudet.

Tukiammunta on harjoittelumuoto, jonka avulla aloittelijat ja lapset pääsevät helposti jyvälle uudesta harrastuksestaan. Asetta kannattelevat tuet helpottavat ammunnan perusasioiden, kuten tähtäyksen ja liipaisun, oppimista. Kultahippukilpailuissa tukien käyttäminen on sallittua.

Kultahippufinaalien sarjat ovat (IT istumatuki, VT vastapainotuki, HT hihnatuki):
Ilmakivääri: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 12 HT, 14 VT ja 14 HT
Ilmapistooli: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 14 VT

Kultahippufinaalien tulokset löytyvät kisajärjestäjien KSF:n nettisivuilta:
Kultahippufinaali 2023 | Kyrkslätt Skytteförening (idrott.fi)

// Kultahippufinaaleista lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa. //