Porin kevätkisassa annettiin hyviä MM-näyttöjä
23.4.2023 klo 19:53
Sami Heikkilä

Liikkuvan maalin ampujat kilpailivat tiukan kisaviikonlopun Satakunnan Ampujien järjestämissä Porin kevätkisoissa. Kilpailut toimivat yhtenä liikkuvan maalin  MM-näyttökilpailuista. Molempina päivinä nähtiin onnistumisia. Varsinkin nuoret nostivat tasoaan.

Niklas Hyvärinen tähtäsi sekajuoksuilla 388 pistettä. (Kuva: Aaro Vuorimaa)

Lauantaina päivän kunkut olivat Aaro Vuorimaa (LSA) ja Niklas Hyvärinen (RS).

Vuorimaa tähtäsi 10m normaalijuoksujen voittoon tuloksella 576. Toiseksi sijoittui Hyvärinen pistein 571 ja kolmanneksi Krister Holmberg (RS) tuloksella 570.

10m sekajuoksuilla Niklas Hyvärinen ampui selvästi voittoon huipputuloksella 388. Vuorimaalle tässä kisassa toisen sija tuloksella 382. Kisan kolmas oli Holmberg pistein 376.

Nuorten hyvästä kunnosta saatiin pientä ennustetta jo lauantaina. Henri Karlsson (K-64) ampui ennätyksellään 556 sarjan M20 voittoon. N20 sarjassa tulokset 555 ja 367 ampunut Aino Vaittinen (HIAS) ampui voittoon molemmissa lajeissa uusilla ennätyksillään.

Sunnuntaina miesten molemmat kisat voitti Krister Holmberg tuloksilla 571 ja 382. Seurakaveri Niklas Hyvärinen oli normaalijuoksuilla toinen ja sekajuoksuilla kolmas tuloksilla 563 ja 375. Aaro Vuorimaa oli normaalijuoksujen kolmas ja sekajuoksujen toinen pistein 562 ja 382.

M20 sarjassa William Wilkman (RS) tähtäsi hyvällä tuloksella normaalijuoksujen voittoon. 16-vuotiaan Wilkmanin voittotulos 560 olisi sivunnut M16 sarjan SE:tä. Myös kisan kakkonen Toni Annala (Jja) onnistui hienosti ja tähtäsi tuloksen 556. Kisan kolmas oli Matias Pasanen tuloksella 548 (VarVi).

Toni Annala tähtäsi vuorostaan sekajuoksujen voittoon pistein 371. Toiseksi sijoittui tällä kertaa Wilkman tuloksella 366 ja kolmanneksi Pasanen pistein 365.

William Wilkman ampui normaalijuoksuilla hyvän tuloksen 560. (Kuva: Aaro Vuorimaa)

N20 sarjan normaalijuoksut voitti Aino Vaittinen tuloksella 547 ja sekajuoksut Ida Heikkilä (K-64) pistein 366.

Liikkuvan maalin lajivalmentaja Mika Kinisjärvi oli tyytyväinen viikonloppuna saavutettuihin tuloksiin.

– Kokonaisuutena onnistunut viikonloppu kaikilta. Miehiltä tuli sitä perus varmaa kovaa tulostasoa jokaiselta. Hyvärisen Niklaksen 388 sekarien tulos oli mukava välähdys miesten puolella. Jokaiselta löytyy taito ja osaaminen vastaavanlaisiin huipputuloksiin, Kinisjärvi kertoo.

– Junnujen puolelta mahtavia onnistumisia kanssa ja jokaisella alkaa olemaan varmaa tekemistä kun pystyvät tasolleen ampumaan kisassa kuin kisassa. Moni ampui omia ennätyksiä useammalla pisteellä paremmaksi, mikä myös kertoo että oikeita asioita ollaan tehty. Kova leiritys ja perus tekemiseen keskittyminen alkaa tuottamaan tuloksia ihan jokaisella urheilijalla. Tästä on hyvä jatkaa toukokuulle, jolloin useimpien ampujien kanssa lähdetään ulkomaille kilpailemaan, summasi Kinisjärvi.