Alexandra Rosenlew teki Hannoverin asentokisassa tuloksen 580
5.5.2023 klo 19:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Kasi sijoittui poikien ilmakiväärin finaalissa kuudenneksi. (Kuva: Lauri Syrjä)

Alexandra Rosenlew tähtäsi 580 pistettä tyttöjen pienoiskiväärin asentokilpailun karsinnassa, kun kansainvälinen ISCH-kilpailu jatkui perjantaina Saksan Hannoverissa.

Suomalaiset nuoret kivääriampujat antavat Hannoverissa näyttöjä kesän MM-kilpailuihin. Nuoret kilpailevat maailmanmestaruuksista Etelä-Korean Changwonissa 14.–25. heinäkuuta. ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailut ovat elokuussa Azerbaidzhanin Bakussa.

Urheilijan on saavutettava MQS/MCS-raja vähintään kahdesti ennalta nimetyissä näyttökilpailussa. MCS on vähimmäisraja, jonka perusteella valintaa harkitaan. MQS on valintahyväksynnän minimiraja, joka takaa valinnan, jos ylittäneitä on vähemmän kuin kolme.

Alexandra Rosenlew (ESF) teki tyttöjen 50m pienoiskiväärin asentokilpailun (3×20 ls) karsinnassa tuloksen 580. Se on MM-kisojen MCS-raja. Tuulevi Suomuksen (VihAS) tulos oli 576, ja Aino Nenonen (Hahlo) tähtäsi 562 pistettä. Kaikki suomalaiset ampuvat lauantain peruskilpailussa.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran (IMAS) Aleksi Kasi teki poikien 10m ilmakiväärin peruskisassa tuloksen 617,6 ja selvitti tiensä kahdeksan parhaan finaaliin. Yhdenneksitoista sijoittuneen Lauri Syrjän (Asikkalan Ampumaseura) pisteet olivat 615,4. Ruotsin Jesper Johanssen oli peruskisan ykkönen 627,4 pisteellään. Kasi oli finaalissa lopulta kuudes (162,7).

Kaikki tulokset ISCH:n verkkosivuilla.