Tuulevi Suomukselle 583 pistettä ja kuudes sija Hannoverin asentokisassa
6.5.2023 klo 22:43
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lauri Syrjä ja Tuulevi Suomus ilmakiväärin parikisassa. (kuva: Joni Stenström)

Tuulevi Suomus rikkoi MM-kisarajan Hannoverissa lauantaina käydyssä tyttöjen 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa. Finaalissa hän sijoittui kuudenneksi.

Kansainvälinen ICSH-kilpailu jatkui lauantaina Saksan Hannoverissa. Se on yksi Ampumaurheiluliiton näyttökilpailuista kesän MM-kilpailuihin. Nuoret kilpailevat maailmanmestaruuksista Etelä-Korean Changwonissa 14.–25. heinäkuuta.

Tuulevi Suomus (Vihdin Ampumaseura) teki tuloksen 583 pistettä tyttöjen 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa (3×20 ls). Hän sijoittui finaalissa kuudenneksi.

Urheilijan on saavutettava MQS/MCS-raja vähintään kahdesti ennalta nimetyissä näyttökilpailussa. MCS on vähimmäisraja, jonka perusteella valintaa harkitaan. MQS on valintahyväksynnän minimiraja, joka takaa valinnan, jos ylittäneitä on vähemmän kuin kolme. Suomuksen tulos ylittää MQS-rajan pisteellä.

Alexandra Rosenlew (ESF) oli yhdeksäs 574 pisteellään. Aino Nenonen (Hahlo) tähtäsi 561 pistettä ja oli 22:s. Kaikki suomalaiset ampuvat lauantain peruskilpailussa.

Suomus kilpaili Lauri Syrjän (Asikkalan Ampumaseura) kanssa nuorten 10m ilmakiväärin parikilpailussa. He sijoittuivat neljänneksi, kun pronssiottelussa voiton vei Saksa pistein 16–6. Suomuksen ja Syrjän karsinnan tulos oli 622,5 pistettä.

Kaikki tulokset ISCH:n verkkosivuilla.