Pojat ampuivat kolmoisvoittoon Walldorfissa
20.5.2023 klo 20:11
Sami Heikkilä

Suomi kahmi mitaleita Walldorfissa jo toisena kisapäivänä putkeen. Krister Holmberg ja Aino Vaittinen ampuivat hopealle 10m sekajuoksuilla. Niklas Hyvärinen tähtäsi hopealle 50m normaalijuoksuilla. Ida Heikkilä ylsi hopealle ja pojat ampuivat kolmoisvoittoon 10m normaalijuoksuilla.

Suomen ampujat kahmivat mitaleita Saksan Walldorfissa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Walldorfin kansainväliset avoimet kilpailut jatkuivat tänään Saksassa. Suomi on kisoissa mukana vahvalla liikkuvan maalin joukkueella ja menestystä odotettiinkin myös lauantaina ammutuista lajeista.

Miehet ampuivat aamupäivästä 10m sekajuoksut.

Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg aloitti kisan hurjasti tähtäämällä ensimmäisellä puolikkaalla pisteet 195. Piikkipaikalta toiselle puolikkaalle lähteneen Holmbergin toinenkin sarja oli hyvä 190 pistettä, mutta johtoasema ei aivan riittänyt voittoon. Kisan voittoon ampui Puolan Lukasz Czapla tuloksella 386. Krister Holmbergille hopeaa tuloksella 385. Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa nousi palkintokorokkeelle tuloksella 381 ollessaan kisan kolmas. Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen oli kisan neljäs pistein 374.

– Oli ihan sellaista perus tekemistä ja onnistuin ampumaan tasolleni, kertoi Vuorimaa kisan jälkeen.

Naiset ja pojat aloittivat päivän 50m sekajuoksuilla.

Saksan Daniela Vogelbacher oli eilisen tapaan voittamaton. Hän tähtäsi naisten sarjan voittoon tuloksella 374. Ei suomalaisten voitto kauas jäänyt, sillä Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen oli kisan kakkonen jääden vain pisteellä saksalaisen taakse tuloksella 373. Kymppi 64:n Ida Heikkilä tähtäsi kisan kolmanneksi tuloksellaan 369.

– 50m sekareilla oli tasaista tekemistä. Kaseja kuitenkin tuli liikaa, jotka sitten tiputti, mutta pisteen päähän voitosta joka tietenkin harmittaa, harmitteli Vaittinen kisan jälkeen.

Henri Karlsson tähtäsi voittoon 50m sekajuoksuilla parantaen ennätystään kerralla 21 pistettä. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Pojissa Kymppi 64:n Henri Karlsson ampui hienosti sekajuoksujen voittoon ennätystuloksellaan 377. Jalasjärven Ampujien Toni Annala oli lopulta kisan kolmas, voitettuaan Salon Seudun Ampujien Frans Laukan uusintalaukauksilla pistein 18-17. Hopea karkasi Saksaan vain pisteen erolla, kun molempien peruskisan tulos oli 373.

– Sekarit meni todella todella hyvin. Paransin ennätystäni 50m sekareilla 21 pistettä heti kerralla! Riemuitsi kisan voittanut Karlsson.

Miehet jatkoivat iltapäivästä 50m normaalijuoksuilla.

Niklas Hyvärinen ampui lähes täydellisesti hitailla tähtäämällä pisteet 299. Holmbergin hitaat oli 295 ja Vuorimaan 293. Nopeilla juoksuilla Puolan Czapla karkasi kuitenkin voittoon hyvällä tuloksella 591. Hyvärinen ampui nopeilla pisteet 286 ja oli kisan toinen yhteistuloksella 585. Tsekin Jonas nousi kisan kolmanneksi pistein 583. Holmberg ja Vuorimaa saivat tyytyä sijoihin 4. ja 5. tuloksillaan 578 ja 577.

– Onnistuin hyvin hitailla, ampuen 299. Nopeilla tuntui etten saanut homman juonesta kiinni, eikä näin ollen tullut mitään ihmeellistä tulosta aikaiseksi, kommentoi Hyvärinen kisaansa.

Naiset ja pojat ylsivät palkintosijoille myös iltapäivästä, kun he kilpailivat 10m normaalijuoksuilla.

Ida Heikkilä tähtäsi naisissa hopealle tuloksella 553. Kisan voitti Saksan Vogelbacher pistein 564. Pronssille ampui Qatarin Anise Jama tuloksella 547. Aino Vaittinen sijoittui kisassa viidenneksi.

Suomen pojat ottivat normaalijuoksuilla kolmoisvoiton. Frans Laukka ampui kultaa tuloksella 554. Henri Karlsson otti hopeaa pistein 547 ja Toni Annala tähtäsi pronssille 546 pisteellään.

– Sekarit oli hyvää tekemistä, onnistuin mielestäni kohtuullisesti pitämään paketin kasassa. Imppari kulki erittäin hyvin tänään. Ennätykset parani huimasti. 50m sekareilla ennätys parani 14 pistettä, ja impparin normit 15 pistettä. Jatketaan samalla tatsilla huomiseen päivään! Laukka iloitsee.

– Sekarit oli hyvää tekemistä, sain hyvin rytmistä kiinni. Impparin normit lähti hyvin käyntiin, mutta pakka levähti nopeilla totaalisesti, pohti Annala.

Avoimet kansainväliset kilpailut 18.- 21.5.2023, Walldorf, Saksa

Liikkuva maali 10m sekajuoksut

Sarja M: 1) Lukasz Czapla Puola 386, 2) Krister Holmberg 385, 3) Aaro Vuorimaa 381, 4) Niklas Hyvärinen 374. 18 osallistujaa.

Liikkuva maali 10m normaalijuoksut

Sarja N: 1) Daniela Vogelbacher Saksa 564, 2) Ida Heikkilä 553, 3) Anisa Jama Qatar 547, 4) Julie Kirr Saksa 541, 5) Aino Vaittinen 541, 6) Eva Östreicher Saksa 524

Sarja M20: 1) Frans Laukka 554, 2) Henri Karlsson 547, 3) Toni Annala 546, 4) Julian Gebauer Saksa 541, 5) Etienn Carnino Ranska 499

Liikkuva maali 50m normaalijuoksut

Sarja M: 1) Lukasz Czapla Puola 591, 2) Niklas Hyvärinen 585, 3) Bedrich Jonas Tsekki 583, 4) Krister Holmberg 578, 5) Aaro Vuorimaa 577. 19 osallistujaa.

Liikkuva maali 50m sekajuoksut

Sarja N: 1) Daniela Vogelbacher Saksa 374, 2) Aino Vaittinen 373, 3) Ida Heikkilä 369, 4) Julie Kirr Saksa 348, 5) Eva Östreicher Saksa 348

Sarja M20: 1) Henri Karlsson 377, 2) Julian Gebauer Saksa 374, 3) Toni Annala 373 (18), 4) Frans Laukka 374 (17), 5) , 5) Etienn Carnino Ranska 331