Polar GP:n ensimmäinen kilpailupäivä: Jukka Laakso ja Catherine Skinner tuloksessa 73
20.5.2023 klo 20:09
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiavoittaja Catherine Skinner nautti hienoista olsouhteista Orimattilan radalla lauantaina. (Kuvat: Lassi Palo)

Trapin Polar GP-kilpailun ensimmäinen kilpailupäivä ammuttiin lauantaina Orimattilassa. Miesten kisan kärjessä on Jukka Laakso, ja naisten kilpailua johtaa Australian olympiavoittaja Catherine Skinner. Molemmat rikkoivat 73/75 kiekkoa.

Orimattilassa ammutaan viikonloppuna kansainvälinen trapin Polar GP-kilpailu, jonka järjestää Lahden Ampumaseura (LAS). Lauantaina ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa erinomaisissa olosuhteissa – tyynessä, aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.

Polar GP:ssä kilpaillaan sarjoissa M, N, M20, N20, Y16, Y70, Y60 ja Y50. Sunnuntaina ammutaan peruskilpailun viimeiset 50 kiekkoa. Kilpailussa ammutaan vain yksi finaali, jonne pääsee kuusi parasta ampujaa.

Avauspäivän jälkeen miesten kilpailua johtaa Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), jonka tulos oli 73. Ari Simola (Orimattilan Jymy) on toisena ja Joonas Pyhälä (Pohjois-Hämeen Ampujat) kolmantena. He ovat tuloksessa 71.

Naisten kisan kärjessä on Australian Catherine Skinner, joka rikkoi Laakson tavoin myös 73 kiekkoa.

Skinner, 33, voitti naisten trapin olympiakultaa Rio de Janeirossa vuonna 2016. Hän kilpailee Suomessa nyt toisen kerran. Edellinen kerta oli vuonna 2019 Hollolan Hälvässä, kun siellä järjestettiin haulikkolajien maailmancup.

Skinner saavutti maapaikan Pariisiin viime vuonna Osijekissa järjestetyissä MM-kilpailuissa.

– Totta kai haluan päästä edustamaan Australiaa myös ensi vuonna Pariisissa järjestettäviin olympialaisiin, mutta kilpailu on erittäin kova. Se on vielä iso jos, hän sanoi Orimattilassa lauantaina.

Skinner tuli Suomeen toukokuun 15. päivänä, ja hän matkustaa ensi tiistaina Kazakstanin Almatyssa järjestettävään maailmancupiin. Skinner on Suomessa trapin maajoukkueampuja Mopsi Veromaan (SSG) vieraana.

– Olen nauttinut olostani Mopsin kanssa! Meillä on ollut hauskaa, ja olen kerrankin voinut olla matkalla vähän turistinakin, hän hymyili.

Noora Antikainen on nimetty Suomen joukkueeseen Euroopan kisoihin, jotka ovat kesä-heinäkuussa Puolassa.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Noora Antikainen toisena rikottuaan 71 kiekkoa. Vuoden 2008 olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela (OSU) on kolmantena tuloksellaan 67.

Polar GP on yksi Ampumaurheiluliiton näyttökilpailuista kesän kansainvälisiin arvokilpailuihin. Niitä ovat haulikon EM-kilpailut Kroatian Osijekissa, kaikkien ISSF-lajien MM-kilpailut Azerbaidzhanin Bakussa (aikuiset) sekä nuorten MM-kilpailut Etelä-Korean Changwonissa.

Kaikki Polar GP:n tulokset LAS:n verkkosivuilla.