Aaro Vuorimaalle hopeaa Walldorfissa
21.5.2023 klo 15:49
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aaro Vuorimaa ampui hopealle 50m sekajuoksuilla. Kultaa Puolan Lukasz Czaplalle ja pronssia Tsekin Bedrich Jonakselle. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Avoimet kansainväliset kilpailut Saksan Walldorfissa huipentuivat päätöslajeihin sunnuntaina. Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ampui hopealle 50m sekajuoksuilla. Kymppi 64:n Ida Heikkilä jäi tiukassa kisassa kolmanneksi 10m sekajuoksuilla.

Aaro Vuorimaa oli paras suomalainen 50m sekajuoksuilla. Vuorimaa tähtäsi tuloksen 386, jolla hän sijoittui kisassa hopealle. Kisan voittoon tähtäsi ylivoimaisesti Puolan Lukasz Czapla tuloksella 393. Rasebors Skyttaren Krister Holmberg ja Niklas Hyvärinen sijoittuivat sijoille 4. ja 5. tuloksillaan 382 ja 380.

– Hyvä lopetus reissulle vaikka muuten on mennyt vähä penkin alle. 2. Sija ja tulos tyydyttää kyllä. Sekarit on ollut tälle kautta tosi tasaista kuten tälläkin reissulla. Normaalijuoksuilla on vielä parannettavaa ensiviikon kisoihin, pohti Vuorimaa kisan jälkeen.

– Karju oli tänään todella vaikeaa, ei mitään hyvää tekemistä, kertasi Holmberg ammuntaansa.

– Tasaista alakanttiin suorittamista oli. En saanut parasta irti tänään. Muuten ihan ookoo viikonloppu, kommentoi Hyvärinen.

Naisten sarjan 10m sekajuoksujen kisa oli erittäin tiukka. Kisan voittoon ampui Qatarin Anisa Jama tuloksella 362. Toinen oli Saksan Daniela Vogelbacher tuloksella 361 ja Suomen Ida Heikkilä oli vain pisteen perässä kisan kolmas tuloksella 360. Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen sijoittui kisassa viidenneksi pistein 354.

– Sekareiden ekalla puokilla oli vähän ongelmia. Toisella puokilla sain tilanteen korjattua ja olen siihen tyytyväinen, tuumaili Heikkilä päivän antia.

Suomen joukkue menestyi Walldorfissa hyvin. Ylärivissä: Aaro Vuorimaa, Toni Annala, Henri Karlsson, Aino Vaittinen, Ida Heikkilä ja Krister Holmberg. Alarivissä: Frans Laukka, Niklas Hyvärinen ja Mika Kinisjärvi

– Sekarit meni ihan ookoo, vaikka tuli useampi huono osuma. Kymppejä tuli todella hyvin, mutta minkäs teet kun huonot osumat rokottaa paljon pisteitä. Reissu on ollu ihan jees! Ammunta on ailahdellu niin, että välillä oli helppoa ja välillä vaikeaa. Tulostasoni jäi hieman alakanttiin tänä viikonloppuna, pohti Vaittinen.

Salon Seudun Ampujien Frans Laukka ampui 10m sekajuoksuilla hopeaa tulosella 360. Kisan voiton vei Saksan Julian Gebauer vain pisteen paremmalla tuloksella 361. Jalasjärven Ampujien Toni Annala oli kisan neljäs tuloksella 350 ja Kymppi 64:n Henri Karlsson viides tuloksellaan 345.

– Alku oli tänään aika taistelua. Toinen puolisko meni todella hyvin. Viikonloppu meni omasta mielestäni tosi hyvin ja sain paljon positiivisia onnistumisia, iloitsi Laukka.

– Eka puokki oli huonoa tekemistä ja toinen puolisko oli hyvää tekemistä. Koko viikonlopusta jäi vähä huono maku, sanoi Annala kisan jälkeen.

– Tämä päivä meni penkin alle. Tekeminen oli huonoa, enkä sitten saanut mitään tulosta aikaiseksi. Viikonloppuna tuli kuitenkin hyviä onnistumisia! Erityisesti 50m sekarit oli positiivinen asia viikonlopussa, kertasi Karlsson viikonloppuaan.

Lajivalmentaja Mika Kinisjärvi sanoo kisojen olleen hyvää harjoitusta koko joukkueelle. Samalla Kinisjärvi harmitteli kisojen tulostasoa.

– Tulostaso oli tällä kertaa harmillisen laimea, viimeinen naksaus puuttui vähän jokaiselta ja tuli harmittavia virheitä. Monella on kuitenkin ainekset hyviin tuloksiin, kunhan palaset loksahtelee kohdilleen.

– Reissusta positiivisia nostoja voisi olla junnujen merkittävän suuret ennätysparannukset, sekä Niken (Hyvärisen) kova 50m kunto, josta nähtiin 50m hitailla jo välähdystä. Reissusta varmasti jäi monelle hyviä oppeja ja ajatuksia käteen, mitä sitten työstetään harjoituksissa ja kesäkuun leirillä inkoossa. Tästä on hyvä jatkaa kautta, toteaa Kinisjärvi.

Avoimet kansainväliset kilpailut 18.- 21.5.2023, Walldorf, Saksa

Liikkuva maali 50m sekajuoksut

Sarja M: 1) Lukasz Czapla Puola 393, 2) Aaro Vuorimaa 386, 3) Bedrich Jonas Tsekki 385, 4) Krister Holmberg 382, 5) Niklas Hyvärinen 380. 19 osallistujaa.

Liikkuva maali 10m sekajuoksut

Sarja N: 1) Anisa Jama Qatar 362, 2) Daniela Vogelbacher Saksa 361, 3) Ida Heikkilä 360, 4) Julie Kirr Saksa 356, 5) Aino Vaittinen 354, 6) Eva Östreicher Saksa 351

Sarja M20: 1) Julian Gebauer Saksa 361, 2) Frans Laukka 360, 3) Etienn Carnino Ranska 355, 4) Toni Annala 350, 5) Henri Karlsson 345