Jarkko Mylly vaikean kilpailun jälkeen 27:s Etelä-Koreassa
27.5.2023 klo 21:38

Jarkko Myllyllä (vas.) oli vaikea maailmancupin kilpailu Changwonissa. (Kuva: Erkki Matilainen)

Jarkko Mylly on sijoittunut para-ampujien maailmancupin R3-sarjan ilmakiväärissä 27:nneksi.

Teksti ja kuva: Erkki Matilainen

Etelä-Korean Changwonissa on käynnissä para-ampujien maailmancupin kilpailu, johon osallistuu 215 urheilijaa 39 maasta. Changwonissa on jaossa maapaikkoja ensi vuonna Pariisissa järjestettäviin paralympialaisiin.

Changwonissa Suomen edustavat Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) ja Sari Posio (Turun Seudun Ampujat) avustajineen. Suomalaislajit alkoivat lauantaina 10m ilmakiväärin R3-sarjassa. Myllyn sijoitus oli 27:s epäonnisen kilpailun päätteeksi tuloksella 625,7.

Edellispäivän viralliset harjoitukset ja kilpailun koelaukaukset lupasivat hyvää. Kilpailussa kuitenkin kohtasi ajatuskatkoksesta johtunut kahden luodin kaksoislataus heti ensimmäisessä kilpailulaukauksessa. Tiukaksi osoittautuneen häiriön poistamiseen kului lähes puolet kilpailuajasta.

Mylly ei kuitenkaan luovuttanut, vaan halusi ampua startin loppuun ja tehdä mitä on tehtävissä. Aikapaine ei kuitenkaan mahdollistanut puhtainta mahdollista suoritusta ja hapan makuhan siitä ampujalle jäi.

– Koelaukausten aikana fiilis oli hyvä, mutta huomatessani tuplalataukseni tuntui, ettei mikään mene nyt kohtuuvella. Valmennuskin on todennut, ettei ammunta ole tyhmien laji, ja tässähän sitä todistettiin, Mylly tuumasi.

Finaaliin päästiin tuloksella 632,2. Finaalin voitti peruskilpailunkin tuloksella 637,7 voittanut Espanjan Reinaldo Saavedra. Toiseksi tuli tiukan vastuksen tarjonnut Ukrainan Iryna Shchetnik ja kolmanneksi Thaimaan Chutima Arunmat.

Kokeneena ampujana Mylly on käsitellyt asian pois päiväjärjestyksestä nopeasti. Hän päätti ampua seuraavana päivänä ilmakivääriharjoituksen palauttaakseen mieleen puhtaan ampumasuorituksen seuraavaa kilpailustarttia ajatellen.

Maailmancupin kilpailut jatkuvat suomalaisten osalta päätöspäivänä tiistaina, jolloin ammutaan pienoiskiväärin makuukilpailu R6 (Mylly) ja ilmakiväärin makuukilpailu R5 (Posio).

Kaikki tulokset löytyvät Siuksen verkkosivuilta.