Niklas Hyvärinen ja Krister Holmberg voittoihin Inkoo GP:ssä
27.5.2023 klo 16:53
Sami Heikkilä

Niklas Hyvärinen tähtäsi sekajuoksuilla huipputuloksen 396. (Kuva: Sami Heikkilä)

Inkoo GP starttasi lauantaina Inkoossa. Nämä avoimet kansainväliset kilpailut keräsivät kilpailijoita ympäri maailmaa. Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg ampui voittoon liikkuvan maalin 50m normaalijuoksuilla ja Niklas Hyvärinen 50m sekajuoksuilla.

Suomalaiset pärjäsivät hyvin kotimaan avoimissa kansainvälisissä kilpailuissa, kun Inkoo GP:n ensimmäinen kisapäivä on takana. Inkooseen saapui urheilijoita aina Indonesiasta asti.

50m normaalijuoksuilla suomalaiset nappasivat kolmoisvoiton. Kisan ylivoimaiseen voittoon tähtäsi järjestävän seuran Krister Holmberg kovalla tuloksellaan 593. Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ampui kisassa hopealle pistein 587. Pronssille ylsi Niklas Hyvärinen tuloksella 585.

50m sekajuoksuilla järjestykset muuttuivat, kun Niklas Hyvärinen ampui ennätyksellään ja huipputuloksella 396 kisan voittoon. Hopeasta käytiin uusinta Ruotsin Jesper Nybergin ja Aaro Vuorimaan kesken. Ruotsalainen oli uusintalaukauksilla parempi pistein 20-19. Nybergille siis hopeaa ja Vuorimaalle pronssia.

Naiset ja pojat kilpailivat 10m liikkuvan maalin lajeissa.

10m normaalijuoksuilla Kymppi 64:n  Ida Heikkilä lähti peruskilpailun jälkeen mitaliotteluihin toisena tuloksellaan 554, mutta mitaliotteluiden jälkeen oli tyytyminen neljänteen sijaan. Mitaliottelut olivat toki tiukkoja, kun ensin semifinaalissa Heikkilä hävisi Saksan Müller-Faßbenderille erin 6-4  ja perään pronssiottelussa Saksan Vogelbacherille erin 7-5. Kisan voittoon tähtäsi mitaliottelun voittanut Indonesian Try Indriani Nourma. Hämeenlinnan Ampujien Aino Vaittinen oli kisassa kuudes tuloksella 541.

Sekajuoksuilla voitoon ampui Saksan Vogelbacher tuloksella 369. Hopeaa nappasi Ida Heikkilä tuloksella 362 ja pronssille ylsi Indonesian Nourma. Vaittinen oli kisan viides pistein 355.

Pojissa liikkuvan maalin normaalijuoksuilla Kymppi 64:n Henri Karlsson ampui kultaa ja  mitaliottelun voittoon erin 8-6. Hopea meni Varpaisjärven Ampujien Matias Pasaselle. Pronssiottelun voittoon ampui Raseborgs Skyttaren William Wilkman erin 6-4.

Sekajuoksuilla William Wilkman oli tarkin voittaessaan kisan tuloksella 368. Salon Seudun Ampujien Frans Laukka ampui hopeaa pistein 363 ja Henri Karlsson pronssia tuloksella 351.

Inkoo GP 27.-28.5.2023, Inkoo

Liikkuva maali 50m

Sarja M: 1) Krister Holmberg RS 593, 2) Aaro Vuorimaa LSA 587, 3) Niklas Hyvärinen RS 585, 4) Jesper Nyberg SWE 581, 5) Markku Jetsonen KAMS 580, 6) Kris Großheim GER 578, 7) Julian Gebauer GER 575, 8) Henrik Holmberg RS 566, 9) Pontus Thuresson SWE 564, 10) Markus Kastepohja HlAS 550, 11) Antti Knuutti HlAS 542, 12) Vesa-Matti Sallinen P-HA 540, 13) Jouko Mutka RS 507
Liikkuva maali 50m sekajuoksut
Sarja M: 1) Niklas Hyvärinen RS 396, 2) Jesper Nyberg SWE 390 (20) 3) Aaro Vuorimaa 390 (19), 4) Krister Holmberg RS 388, 5) Kris Großheim GER 388, 6) Pontus Thuresson SWE 388, 7) Julian Gebauer GER 383 8) Markku Jetsonen KAMS 382, 9) Henrik Holmberg RS 380, 10) Markus Kastepohja HlAS 366, 11) Jouko Mutka RS 356, 12) Antti Knuutti HlAS 353, 13) Vesa-Matti Sallinen P-HA 347
Liikkuva maali 10m
Sarja N: 1) Try Indriani Nourma INA 551, 2) Nicola Müller-Faßbender GER 552, 3) Daniela Vogelbacher GER 561, 4) Ida Heikkilä K-64 554, 5) Aino Vaittinen HlAS 541, 6) Julie Kirr GER 545, 7) Perangin AnginRica Nensi INA 539, 8) Bachtiar Feny INA 486
Sarja M20: 1) Henri Karlsson K-64 539, 2) Matias Pasanen 523, 3) William Wilkman RS 554, 4) Frans Laukka SaSa 536, 5) Vili Vilen 482
Liikkuva maali 10m sekajuoksut
Sarja N: 1) Daniela Vogelbacher GER 369, 2) Ida Heikkilä K-64 362, 3) Try IndrianiNourma INA 360, 4) Nicola Müller-Faßbender GER 358, 5) Aino Vaittinen HlAS 355, 6) Julie Kirr GER 349, 7) Perangin AnginRica Nensi INA 350, 8) Bachtiar Feny INA 300
Sarja M20: 1) William Wilkman RS 368, 2) Frans Laukka SaSa 363, 3) Henri Karlsson K-64 351, 4) Matias Pasanen 330, 5) Vili Vilen 297