Inkoo GP: Ida Heikkilä ampui voittoon Suomen ennätystuloksella
28.5.2023 klo 20:38
Sami Heikkilä

Ida Heikkilä ampui voittoon ja Suomen ennätyksen 50m sekajuoksuilla. Hopeaa Aino Vaittiselle ja pronssia Saksan Daniela Vogelbacherille. (Kuva: Aaro Vuorimaa)

Liikkuvan maalin Inkoo GP jatkui tänään Inkoossa. Ida Heikkilä ampui Suomen ennätystuloksella voittoon 50m sekajuoksuilla. Aaro Vuorimaa voitti 10m sekajuoksut.

Kymppi 64:n Ida Heikkilä oli huippuvireessä 50m lajeissa. Heikkilä tähtäsi päivän alkuun naisten sarjan voittoon 50m normaalijuoksuilla tuloksella 570. Eroa hopealle ampuneeseen Saksan Daniela Vogelbacheriin kertyi 14 pistettä. Hämeenlinnan Ampujien Aino Vaittinen ampui kisan kolmanneksi tuloksella 554 jääden saksalaisesta jälkeen vain kaksi pistettä.

Ida Heikkilän ote parani vielä 50m sekajuoksuille, kun hän ampui taululle kovan SE-tuloksen. Heikkilä tähtäsi ensimmäisellä puoliskollaan 195 pistettä ja oli vahvasti SE-vauhdissa. Toisen sarjan tulos oli 193 pistettä. Yhteistulos 388 on uusi N ja N20 sarjan Suomen ennätys. Heikkilän omissa nimissä ollut N-sarjan SE parani yhdellä pisteellä ja Aino Vaittisen nimissä ollut N20 sarjan SE kolmella pisteellä. Aino Vaittinen tähtäsi kisassa hopealle jättäen Saksan Vogelbacherin taakseen kahden pisteen turvin. Vaittisen tulos oli 379 ja saksalaisen 377.

– Tuntu nii varmalta tekemiseltä että hyvältä SE-tuntuu! Homma alkaa toimia tolla uudella takillakin, hehkutti Ida Heikkilä kisan jälkeen.

Suomen pojat William Wilkman, Frans Laukka, Matias Pasanen ja Henri Karlsson ampuivat viikonloppuna ennätyksiään. Nuoret ovat nostaneet tasoaan nopeasti ja kehitystä on odotettavissa myös lisää kesän aikana (Kuva: Aaro Vuorimaa)

– Oli hirmu vaikeeta ampua tänään, etenkin normaalijuoksut. Kympin paikka katosi aina puolivälissä sarjaa. Sekajuoksut onnistuivat jo paremmin, kertasi Vaittinen kisaansa.

Pojissa Frans Laukka (Salon Seudun Ampujat) ampui hyvän tuloksen, kun hän voitti 50m sekajuoksut tuloksellaan 386. Kisan kakkonen oli William Wilkman (Raseborgs Skyttar) pistein 379. Kolmanneksi sijoittui Henri Karlsson (Kymppi 64) tuloksella 376.

Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) vastasi miesten sarjan voitosta 10m sekajuoksuilla. Vuorimaa ampui voittoon tuloksella 380. Hopea meni Ruotsin Nybergille pistein 378 ja pronssi Saksan Großheimille tuloksell 377.

– Oli mukava päästä ratkomaan jälleen Ruotsin kovaa vastaan ja saamaan kokemusta myös siitä. Medalmatsit meni ihan ok, mutta napakympit oli hukassa joita olis kaivattu medaleissa. Ihan ok vklp kaikkineen ja ihan ok sijoituksia, Vuorimaa kommentoi.

10m normaalijuoksujen peruskilpailun parhaasta tuloksesta vastasi Niklas Hyvärinen (Raseborgs Skyttar). Hyvärinen tähtäsi tuloksen 577, jolla hän eteni mitaliotteluihin. Myös Aaro Vuorimaa eteni sijalta neljä mitaliotteluun tuloksellaan 574. Vuorimaan ja Hyvärisen välisen semifinaalin voiton vei lopulta Hyvärinen tiukasti erin 7-5. Toinen semifinaali ammuttiin Großheimin ja Nybergin välillä, josta finaaliin eteni Nyberg. Finaali oli tasaväkinen, mutta ruotsalainen osui keskemmälle. Nyberg ampui lopulta finaalin voittoon erin 6-4. Hyväriselle kisassa hopeaa. Pronssiottelusta Vuorimaalle vuorostaan pronssia erin 6-4.

Inkoo GP keräsi urheilijoita Suomeen ympäri maailman . (Kuva: Aaro Vuorimaa)

– Jäi hyvät fiilikset viikonlopusta! Mitaliotteluissa on aina kivaa ampua ja mitä pidemmälle se eteni nii paremmin rupes osumaan. Ruotsin Nyberg on aina kova näissä otteluissa, totesi Hyvärinen.

Kisan järjestäjä seuran Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg oli tyytyväinen onnistuneeseen kisaviikonloppuun.

– Järjestäjänä oli taas aikamoinen rypistys, mutta mukavaa oli ja ei mitään häiriötä koko viikonlopun aikana. Omat kisasuoritukset vaihtelivat hyvistä keskivertoisiin. Ulkomaalaiset viihtyvät ja yhdeksi puheenaiheeksi nousi 50m taulumuutokset. Taulu on nyt ISSF säännöissä muutettu 10m taulun näköiseksi. Kukaan ei vielä osannut sanoa ammutaanko uuteen tauluun jo Bakun MM-kisoissa. Se voi tulla joillekin yllätyksenä tässä kesän aikana, mietti Holmberg.

Inkoo GP 27.-28.5.2023, Inkoo

Liikkuva maali 10m normaalijuoksut

Sarja M: 1) Jesper Nyberg SWE 574, 2) Niklas Hyvärinen RS 577, 3) Aaro Vuorimaa 574, 4) Kris Großheim GER 576, 5) Pontus Thuresson SWE 571, 6) Krister Holmberg RS 571, 7) Dri Putra Muhammad INA 568, 8) Julio Irfandi INA 563,  9) Markku Jetsonen KAMS 552, 10) Markus Kastepohja HlAS 552, 11) Toni Annala 552, 12) Henrik Holmberg RS 551, 13) Julian Gebauer GER 544, 14) Muhammad Chuwai zam INA 542, 15) Antti Knuutti HIAS 508, 16) Jouko Mutka RS 467

Liikkuva maali 10m sekajuoksut

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa 380, 2) Jesper Nyberg SWE 378, 3) Kris Großheim GER 377 4) Pontus Thuresson SWE 376, 5) Niklas Hyvärinen RS 375,  6) Dri Putra Muhammad INA 375, 7) Markku Jetsonen KAMS 368, 8) Krister Holmberg RS 367, 9) Toni Annala 366, 10) Muhammad Chuwai zam INA 363, 11) Julio Irfandi INA 362, 12) Henrik Holmberg RS 353, 13) Julian Gebauer GER 350, 14) Markus Kastepohja HlAS 339 , 15) Antti Knuutti HIAS 312, 16) Jouko Mutka RS 311

Liikkuva maali 50m normaalijuoksut

Sarja N: 1) Ida Heikkilä K-64 570, 2) Daniela Vogelbacher GER 556, 3) Aino Vaittinen HlAS 554, 4) Nicola Müller-Faßbender GER 540, 5) Julie Kirr GER 530

Sarja M20: 1) William Wilkman RS 558, 2) Henri Karlsson K-64 553, 3) Frans Laukka SaSA 551, 4) Matias Pasanen VarVi 549, 5) Vili Vilen HlAS 519

Liikkuva maali 50m sekajuoksut

Sarja N: 1) Ida Heikkilä K-64 388 SE, 2) Aino Vaittinen HlAS 379, 3) Daniela Vogelbacher GER 377, 4) Julie Kirr GER 370, 5) Nicola Müller-Faßbender GER 354

Sarja M20: 1) Frans Laukka SaSA 386, 2) William Wilkman RS 379, 3) Henri Karlsson K-64 376, 4) Matias Pasanen VarVi 360, 5) Vili Vilen HlAS 339