Para-ammunnan maailmancup: Jarkko Mylly kahdeksas
30.5.2023 klo 09:08

Suomen joukkue para-ammunnan maailmancupissa: Erkki Matilainen (vas.), Jarkko Mylly, Sari Posio ja Riitta Saastamoinen.

Jarkko Mylly sijoittui kahdeksanneksi R6-sarjan pienoiskiväärikilpailussa, kun para-ammunnan maailmancup päättyi Etelä-Koreassa tiistaina.

Etelä-Korean Changwonissa päättyi tiistaina para-ampujien maailmancupin kilpailu, johon osallistui 215 urheilijaa 39 maasta. Changwonissa oli jaossa maapaikkoja ensi vuonna Pariisissa järjestettäviin paralympialaisiin.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) sijoittui lauantaina 27:nneksi 10m ilmakiväärin R3-sarjassa. Mylly päätti epäonnisen kilpailunsa tulokseen 625,7.

Tänään ammuttiin R6-sarjan 50m pienoiskiväärin kilpailu. Mylly kohensi sijoitustaan lauantaista rutkasti ja selvitti tiensä hienosti kahdeksan parhaan finaaliin, kun hän sijoittui peruskilpailussa neljänneksi. Myllyn tulos oli 620,5.

Ruotsin Anna Benson teki peruskilpailun parhaan tuloksen (624,0). Finaaliraja oli 618,6.

Benson jatkoi finaalissa varmoja suorituksiaan ja voitti maailmancupin pistein 251,5. Ukrainan Iryna Shchetnik oli toinen (250,2). Mylly sijoittui kahdeksanneksi.

Finalisteista vain Myllyllä ja Saif Alnuaimilla (Yhdistyneet Arabiemiirikunnat) ei ollut vielä maapaikkaa Pariisin paralympialaisiin. Seitsemänneksi sijoittunut Alnuaimi sai nyt jaossa olleen maapaikan.

– Peruskilpailussa tahmean alun jälkeen onnistuin parantamaan suoritusta kuin sika juoksuaan. Koko ajan keikuin kuulemma 8. ja 10. sijan paikkeilla, kunnes lopussa onnistuin puristamaan kovan sarjan neljänteen sijaan, Mylly kertasi kilpailuaan.

– Pitkin matkaa satunnaiset ysit ja jossain vaiheessa asennon kampeaminen vasempaan haittasivat, mutten luovuttanut. Harvoin kun pääsee kovaa finaalia tekemään, niin se tuntui häiritsevänä sykkeenä finaalisuorituksessa. Kokonaisuudesta tuli kuitenkin arvokasta uskoa ja kokemusta jatkokehitykselle. Sanotaanko, että nyt sentään joku meni kohtuuvella.

Sari Posio (Turun Seudun Ampujat) sijoittui 10m ilmakiväärin R5-sarjassa 40:nneksi. Hänen tuloksensa oli 629,0. Etelä-Korean Myungho Lee oli peruskisan ykkönen 639,2 pisteellään. Kahdeksan parhaan finaaliraja oli 635,3.

Ranska otti finaalissa kaksoisvoiton, kun Tangury De La Forest oli ykkönen (255,7) ja Justine Beve kakkonen (253,6). Etelä-Korean Dongil Kim ja Myungho Lee veivät seuraavat sijat.

– Lopputulos oli suorituksen mukainen, tietysti parempaa tavoittelin. Finaaliraja oli kova, roimaa parannusta omaan ennätykseen olisi tarvittu, Posio sanoi

– Olen ihan hyvillä mielin. Vaikka finaalipaikka ei ollut lähelläkään, suorituksesta löytyy hyvään lopputulokseen pääsemistä edesauttavia osatekijöitä. Sain ensimmäisen kerran luotua itselleni oman kuplan, ikään kuin muuta ympärillä olevaa ei olisi ollutkaan. Syke oli hieman tavanomaista korkeampi, mutta en jännittänyt eikä kädet tärisseet, kuten yleensä.

– Muutoin lankesin jälleen aiemmista kisoista tuttuun sudenkuoppaan eli ylitähtäilyyn kilpailun alkuvaiheessa. Parin vaatimattomaksi jääneen 104 pisteen sarjan jälkeen ajattelin, ettei tämä tästä enää voi huonommaksi mennä. Niinpä antauduin rennomman tekemisen vietäväksi ja loppu oli nousujohteinen ja päästiin sentään 105 pisteen sarjoihin. Ja onnittelut Jakelle kovasta suorituksesta ja finaaliin pääsystä! Luotin kyllä siihen, että hän sinne pääsee, Posio kertoi Changwonista.

Para-ammunnan maailmancup
25.–30.5. Changwon, Etelä-Korea

Suomalaislajien tuloksia ti 30.5.

R6 50m pienoiskivääri, peruskilpailu (60 ls): 1) Anna Benson Ruotsi 624,0, 2) Juan Saavedra Reinaldo Espanja 621,8, 3) Iryna Shchetnik Ukraina 620,7, 4) Jarkko Mylly Suomi 620,5, 5) Atidet Intanon Thaimaa 619,9, 6) Saif Alnuaimi Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 619,4, 7) Cedric Fevre Ranska 618,7, 8) Chao Dong Kiina 618,6. 35 osanottajaa.

Finaali: 1) Anna Benson Ruotsi 251,5, 2) Iryna Shchetnik Ukraina 250,2, 3) Chao Dong Kiina 228,6, 4) Cedric Fevre Ranska 205,3, 5) Atidet Intanon Thaimaa 183,7, 6) Juan Saavedra Reinaldo Espanja 163,3, 7) Saif Alnuaimi Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 141,6, 8) Jarkko Mylly Suomi 117,6.

R5 10m ilmakivääri, peruskilpailu (60 ls): 1) Myungho Lee Etelä-Korea 639,2, 2) Tangury De La Forest Ranska 638,4, 3) Vasyl Kovaltshuk Ukraina 637,5, 4) Seungwoo Park Etelä-Korea 637,2, 5) Vitali Plkakushyi Ukraina 636,3, 6) Dongil Kim Etelä-Korea 636,2, 7) Justine Beve Ranska 636,0, 8) Bolo Triyanto Indonesia 635,3, … 40) Sari Posio 629,0. 52 osanottajaa.

Finaali: 1) Tangury De La Forest Ranska 255,7, 2) Justine Beve Ranska 253,6, 3) Dongil Kim Etelä-Korea 233,0, 4) Myungho Lee Etelä-Korea 211,4, 5) Vitali Plkakushyi Ukraina 189,7, 6) Seungwoo Park Etelä-Korea 168,4, 7) Vasyl Kovaltshuk Ukraina 147,2, 8) Bolo Triyanto Indonesia 126,3.