Tommi Takaselle kova tulos Italiassa
5.6.2023 klo 06:56

Tommi Takanen teki Italiassa viikonloppuna järjestetyssä skeet-kilpailussa kovan tuloksen 123 ja sijoittui finaalissa kuudenneksi. Marjut Heinonen oli naisten kisassa neljäs.

Italian Arezzossa järjestettiin viikonloppuna skeetin kansainvälinen Beretta Gold cup -kilpailu, joka oli yksi Ampumaurheiluliiton EM- ja MM-näyttökilpailuista.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) teki miesten peruskilpailussa kovan tuloksen 123 ja eteni kakkossijalta finaaliin, missä hän sijoittui lopulta kuudenneksi (17/20). Takasen peruskisan sarjat olivat 24+24+25+25+25.

– Olen erittäin onnellinen peruskisan tuloksestani. En ole ampunut Suomen ulkopuolella näin kovaa tulosta sitten vuoden 2016, sanoi Takanen, jonka ennätys 124 on vuodelta 2020.

Miesten kilpailun ykkönen oli italialainen olympiavoittaja Gabriele Rossetti ennen maanmiestään Tammaro Cassandroa. Finaalissa kolmanneksi sijoittunut Italian Elia Sdruccioli oli peruskisan paras tuloksellaan 124.

Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) teki tuloksen 120 ja oli 11:s. Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) rikkoi 119 kiekkoa ja sijoittui 15:nneksi.

Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) teki naisten peruskilpailussa tuloksen 114. Hän oli finaalissa neljäs. Voiton vei Ranskan Lucie Anastassiou, jonka peruskisan tulos oli 122.

Kaikki tulokset Gestgaren verkkosivuilla.