Vilkkaan viikonlopun tulossatoa: SM-mitaleja ja SE-tuloksia
12.6.2023 klo 13:15

SM 100 Lv: Julanda Engman (vas.), Jonas Pettersson ja oikealla Pekka Nousiainen. (Kuvat: Janne Juntunen)

Viikonloppu oli vilkas ampumaurheiluviikonloppu.

Kasa-ammunnan 100m kevyen luokan SM-kilpailut (5×5 laukausta) ammuttiin lauantaina kesäisessä säässä Nurmeksessa. Pekka Nousiainen voitti tuloksella 6.70mm keskiarvolla. Toiseksi tuli Jonas Pettersson 6.73mm keskiarvolla. Kolmas oli Julanda Engman (6.88mm).

SM100 HV: Jonas Pettersson (vas,), Pekka Nousianen ja Jari Laulumaa

Sunnuntaina ammuttiin raskaan luokan 100m kilpailu (5×5 ls). Se kilpailtiin tuulisessa ja vaihtelevassa säässä. Jari Laulumaa voitti hyvällä tuloksella 6.05mm keskiarvolla. Toiseksi tuli Pekka Nousiainen (6.65mm), ja kolmas oli Jonas Pettersson (7.22mm).

Kokonaiskilpailu jatkuu Ahvenanmaalla kuukauden kuluttua.

Kokkovuoressa ammuttiin trapin Kokkovuori GP-kilpailu. Y-sarjan voitti Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), jonka peruskilpailun tulos oli 116. Hän oli finaalin ykkönen tuloksellaan 44. Joonas Pyhälä (Pohjois-Hämeen Ampujat) oli finaalin toinen (41). OSU:n Jukka Laakso sijoittui kolmanneksi ja Ari Simola (Orimattilan Jymy) neljänneksi. Pyhälä, Laakso ja Simola tekivät peruskilpailussa tuloksen 116.

Matias Koivu (OSU) oli viides ja Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) kuudes. He rikkoivat peruskilpailussa 117 kiekkoa.

Tyrrin ampumaurheilukeskuksessa kilpailtiin kiväärin 6A-kilpailussa, jonka isännöi Kuusankosken Ampujat. Tyrrissä ammuttiin 50m pienoiskiväärin asentokilpailut ja makuun kilpailut ja kirjattiin kaikkiaan viisi uutta Suomen ennätystä. Kolme niistä oli asentokisojen finaaliennätyksiä.

Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) teki miesten asentokilpailun finaalissa ennätyspisteet 461,3. Aleksi Kasi (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) puolestaan tähtäsi M20-sarjan finaaliennätykseksi 450,5 pistettä. Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat) kirjasi N20-sarjan ennätykseksi 455,5 pistettä.

Myllykosken Ampujien Olli Lehtimäki kirjasi uuden SE-tuloksen 567 pistettä Y70-sarjan asentokilpailussa. Tapani Meriläinen (Ilomantsin Ampujat) puolestaan tähtäsi R6-luokan Y70-sarjan makuun kisassa SE-pisteet 590,9.

Kokkovuoren GP:n tulokset. 6A-kilpailut tulokset. SAL:n kilpailu- ja tilastopalvelu Kiti.