Junioreiden MM: Vuorimaalle hopeaa, Rosenlew seitsemäs
22.7.2023 klo 15:51
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi sai junioreiden MM-kilpailuissa Korean Changwonissa kisojen ensimmäisen mitalinsa, kun Aaro Vuorimaa otti liikkuvassa maalissa hopeaa. Vuorimaa hävisi normaalijuoksujen kultaottelussa Ukrainan Roman Chadaille 4–6. Liikkuvassa maalissa tuli myös joukkuemitali, kun pojat ottivat pronssia. Pienoiskiväärillä tyttöjen makuukilpailussa Alexandra Rosenlew oli seitsemäs. 

Vuorimaa ampui hitaissa juoksuissa 288 ja nopeissa 275. Hän sai uusinnan kautta peruskilpailun ykköstilan nimiinsä tuloksella 563.

– Hitaat lähti eilen vähä köppäsesti, ja jännitys vähä valtasi liikaa ekat 10 laukausta. Sitten kyllä rupesi poraamaan keskelle ja sain rennosti ampua. Hitaat oli omaan tasoon nähden ok. Nopeatkin lähti komeesti 96:n sarjalla, mutta sitten vaan jotenkin pakka meinasi levitä käsiin, kun ei millään tullut kymppejä. Ja sama jatkui loput 20 laukausta, vaikka mitä tein parantaakseni suorittamista, Vuorimaa kertasi peruskilpailuaan.

Hän kuvasi päässeensä ”omaan normaaliin nähden huonolla tuloksella” jaetulle ykkössijalle ja mitaliotteluihin.

– Uusinta sujui hyvin ja siinä pääsi vähä purkamaan enimpiä jännityksiä pois. Medalmatchit alkoivat hienosti voitolla, ja siitä paikka kahden parhaan joukkoon. Finaalissa tuli kyllä kymppejä muutama, mutta ei tarpeeksi. Se oli kyllä sellaista huiskimista. Se näkyi sitten lopputuloksessa. Huomenna onneksi päivä uusi, ja aloitetaan puhtaalta pöydältä sekareilla. Hyvällä fiiliksellä huomiseen, vaikka tänään jäikin toi finaali medal vähä hampaankoloon, Vuorimaa sanoi.

Tomi Annala oli viides ja William Wilkman kymmenes, ja Suomi sai kolmen joukkueen kilpailussa pronssia. Tytöissä Ida Heikkilä oli viides ja Aino Vaittinen seitsemäs.

Alexandra Rosenlew ampui tuloksen 622,6, kun pronssimitaliin vaadittiin 624,2. Hän oli MM-rupeamaansa tyytyväinen.

– Kisat meni hyvin minun osalta. Pysyin omalla tasolla ja kaikista suorituksista on jäänyt hyvä fiilis! Totta kai harmittaa vähäsen että mitalisijat jäi lähelle, mutta on kuitenkin jäänyt varma olo jokaisesta kisasta kun huomasi että ei sitä kaukana olla maailman kärjestä.  Nämä kisat kyllä motivoivat treenaamaan seuraaviin isoihin kisoihin, Rosenlew sanoi.

Muista suomalaisista Essi Heiskanen oli 24:s (616,9) ja Tuulevi Suomus 25:s (613,1).

– Tämän päivän kisa oli vähän vaihteleva. Välillä osui tosi hyvin, ja välillä taas ei. Ei mitään huippusuoritusta tällä kertaa täällä pystynyt tekemään, mutta tyytyväisenä voi kotiin lähteä huomenna. Viimeset junnu MM-kisat mulla ja nyt käännän katseet sit aikuisten MM kisoihin Bakuun, Heiskanen sanoi.

Kiväärivalmentaja Joni Stenström kuvasi MM-reissua kaikkinensa suomalaisittain opettavaksi:

– Oli opettavainen reissu urheilijoille ja saatiin nähdä missä maailmanhuippu menee tällä hetkellä. Kaikki oppivat jotain reissulla mikä on tärkeintä. Piekkarilla ei olla niin kaukana, mutta ilmakiväärillä on tekemistä vielä kun maailmalla tuloskehitys menee huimaa vauhtia eteenpäin. Moni urheilijoista pystyi suorittumaan omalle tasolleen. Alexandran uusi ennätys ilmakiväärillä ja Aleksin kesän parhaat piekkarilla olivat parhaimmistoa. Jatketaan työntekoa ja suunnataan katsetta kohti ensi vuoden arvokisoja, Stenström sanoi.

Trapissa on kilpailtu kaksi päivää ja ammuttu 100/125 kiekkoa. Silja Nieminen on 31:ntenä ja Samuel Ruusunen 38:ntena.

Tuloksia:

Changwon, Korea:

Junioreiden MM-kilpailut:

Pienoiskivääri, tytöt, makuukilpailu 60 laukausta: 1) Xiaoxue Li Kiina 626,2, 2) Emely Jaeggi Sveitsi 624,5, 3) Carolinte Lund Norja 624,2,…7) Alexandra Rosenlew Suomi 622,6,…24) Essi Heiskanen Suomi 616,9,…25) Tuulevi Suomus Suomi 613,1.

Joukkuekilpailussa Suomi oli viides.

Liikkuva maali, normaalijuoksut:

Pojat:

Kultamitaliottelu: Roman Chadai Ukrainen-Aaro Vuorimaa Suomi 6-4. Vuorimaalle hopeaa.

Välierät: Aaro Vuorimaa Suomi-Denys Martynenko Ukraina 6-4. Vuorimaa kultaotteluun.

Peruskilpailu: 1) Aaro Vuorimaa Suomi 563 (+19), 2) Roman Chadai Ukraina 563 (+9), 3) Assadbek Nazirkujev Kazakstan  559,…5) Toni Annala Suomi 555,…10) William Wilkman Suomi 493.

Joukkuekilpailussa Suomi oli kolmas.

Tytöt:

Peruskilpailu: 1) Fatima Irnazarova Kazakstan 572, 2) Alexandra Saduakassova Kazakstan 562, 3) Marharyta Tarkanii Ukraina 557,…5) Ida Heikkilä Suomi 555,…7) Aino Vaittinen Suomi 539.

Trap, tilanne 2. päivän ja 100/125 kiekon jälkeen:

Pojat: 1) Matteo Dambrosi Italia 96, 2) Andres Garcia Espanja 95, 3) Francesco-Alessandro Tiaganescu Romania 95,…38) Samuel Ruusunen Suomi 82.

Tytöt: 1) Carey Garrison USA 93, 2) Molly Bretag USA 91, 3) Yuxin Lin Kiina 90,…31) Silja Nieminen Suomi 70.