Liikkuvan maalin SM-kisoissa Suomen ennätykset uusiksi
22.7.2023 klo 18:48
Sami Heikkilä

Liikkuvan maalin SM-kisojen ensimmäinen päivä ammuttiin Kuopiossa. 50m lajeissa nähtiin lukuisia uusia Suomen ennätyksiä, sillä lajia ammutaan jatkossa uuteen ”pallotauluun”. Elli Räsänen ampui voittoon naisissa molemmissa sarjoissa. Heikki Lähdekorpi voitti 50m normaalijuoksut ja Topi Hulkkonen hirven kertalaukaukset.

Liikkuvan maalin SM-kilpailut järjestää tänä vuonna Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura.

50m normaalijuoksuilla Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi ampui Suomen mestariksi uudella Suomen ennätystuloksella 585. Kilpailun toinen oli Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen pistein 583 ja kolmas Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg tuloksella 577.

Naisten sarjan 50m normaalijuoksujen mitalistit. Mira Sivula, Elli Räsänen ja Anni Huttunen. (Kuva: Sami Heikkilä)

– Oli mukava vetää uuteen tauluun. Homma toimi kesän pienellä reenimäärällä hyvin, summasi Lähdekorpi voittoaan.

Naisten sarjassa Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Elli Räsänen tähtäsi Suomen mestariksi tuloksella 534. Hopeaa Jalasjärven Ampujien Mira Sivulalle tuloksella 525 ja pronssia KAMS:n Anni Huttuselle pistein 524.

– Oli kyllä kiva olla taas mukana ja ammuntakin pätkittäin kulki ihan hyvin. Karjun nopeat oli päivän yllätys, kun ne kohtuu hyvin tänään kulki. Tekniikassa ja pidossa tosin näkyy treenin puute mut kivaahan toi touhu on ja kiva huomata, et sieltä se vielä selkärangasta löytyy, kertasi Räsänen kisaansa.

Hirven kertalaukauksilla Topi Hulkkonen kirkasti hopeansa kullaksi ampumalla Suomen mestariksi tuloksella 386. Kymppi 64:n Sami Heikkilälle hopeaa pistein 374 ja Heikki Lähdekorvelle pronssia tuloksella 373.

Topi Hulkkonen (keskellä) ampui hirven kertalaukauksien Suomen mestariksi. Sami Heikkilälle hopeaa (vas.) Heikki Lähdekorvelle pronssia (oik.) Lähdekorpi voitti 50m normaalijuoksut. (Kuva: Ville Ruoppa)

– Päivä oli hyvää tekemistä koko ajan ammunnallisesti. Johon oon todella tyytyväinen. Hirvessä sai hyvin pidettyä pakan kasassa loppuun asti, iloitsi Hulkkonen.

Elli Räsänen voitti myös hirven tuloksella 361. Anni Huttuselle hopeaa tuloksella 358 ja saman seuran Päivi Jetsoselle pronssia pistein 321.

KAMS:n naisten joukkue rikkoi hirvessä Suomen ennätyksen, joka oli Kosken eränkävijöiden nimissä vuodelta 1999. Uusi SE kirjataan lukemiin 531.

M20 sarjan Suomen mestariksi ampui molemmissa lajeissa Kymppi 64:n Henri Karlsson. M18 sarjan molempien lajien Suomen mestaruudet nappasi Salon Seudun Ampujien Frans Laukka. M16 sarjassa voittoon tähtäsi Hämeenlinnan Ampumaseuran Vili Vilen.

SM-kilpailut, liikkuva maali 22.-.23.7.2023, Kuopio

50m normaalijuoksut

Sarja M: 1) Heikki Lähdekorpi SA 585 SE, 2) Topi Hulkkonen ESA 583, 3) Krister Holmberg RS 577, 4) Sami Heikkilä K-64 567, 5) Markku Jetsonen KAMS 566, 6) Vesa-Matti Sallinen P-HA 559, 7) Henrik Holmberg RS 557, 8) Timo Pylsy ESA 552, 9) Sami Jetsonen KAMS 545, 10) Petri Matikainen KAMS 542, 11) Heikki Kinnunen KAMS 539, 12) Antti Knuuti HlAS 535, 13) Markus Kastepohja HlAS 534, 14) Matti Hokkanen KAMS 533, 15) Tomi Teränen BS-PA 530, 16) Jari Leväniemi JA 526, 17) Ville Kahelin KAMS 512, 18) Ville Ruoppa ESA 507

Sarja M20: 1) Henri Karlsson K-64 573 SE

Sarja M18: 1) Frans Laukka SaSA 538 SE

Sarja M16: 1) Vili Vilen HlAS 431 SE, 2) Tuukka Teränen BS-PA 359

Sarja N: 1) Elli Räsänen KAMS 534 SE, 2) Mira Sivula JjA 525, 3) Anni Huttunen KAMS 524, 4) Päivi Jetsonen KAMS 400

Sarja YJ: 1) KAMS2 1644 SJE, 2) ESA 1642, 3) KAMS1 1593, 4) HlAS 1500

Sarja NJ: 1) KAMS 1458 SJE

100m hirvi kertalaukaukset

Sarja M: 1) Topi Hulkkonen ESA 386, 2) Sami Heikkilä K-64 374, 3) Heikki Lähdekorpi SA 373, 4) Henrik Holmberg RS 367, 5) Matti Hokkanen KAMS 365, 6) Krister Holmberg RS 365, 7) Markku Jetsonen KAMS 365, 8) Antti Knuuti HlAS 362, 9) Ville Ruoppa ESA 360, 10) Jari Leväniemi JA 357, 11) Petri Matikainen KAMS 357, 12) Ville Kahelin KAMS 356, 13) Timo Pylsy ESA 354, 14) Heikki Kinnunen KAMS 350, 15) Sami Jetsonen KAMS 348, 16) Tomi Teränen BS-PA 347, 17) Markus Kastepohja HlAS 339

Sarja M20: 1) Henri Karlsson K-64 363

Sarja M18: 1) Frans Laukka SaSA 372

Sarja M16: 1) Vili Vilen HlAS 329, 2) Tuukka Teränen BS-PA 261

Sarja N: 1) Elli Räsänen KAMS 361, 2) Anni Huttunen KAMS 358, 3) Päivi Jetsonen KAMS 321, 4) Tuula Räty KAMS 316, 5) Mira Sivula JjA 306, 6) Marika Leväniemi JA 296

Sarja YJ: 1) ESA 552, 2) KAMS2 537, 3) KAMS1 530, 4) HlAS 510

Sarja NJ: 1) KAMS 531 SJE