Junioreiden MM-kisat: Wilkmanille hopeaa, Vuorimaalle pronssia ja Suomelle joukkuehopeaa
23.7.2023 klo 15:09
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen liikkuvan maalin ampujat onnistuivat mainiosti junioreiden MM-kilpailuissa Koreassa. Sekajuoksujen kilpailussa William Wilkman otti hopeaa, Aaro Vuorimaa pronssia ja Suomi joukkuehopeaa. Tyttöjen sekajuoksuilla Ida Heikkilä oli viides.

Poikien sekajuoksuilla kultaa voitti Ukrainan Denys Martynenko tuloksella 378. Wilkman oli toinen tuloksella 373 ja Vuorimaa pronssilla tuloksella 382.

– Tämän päivän kilpailussa oli helpompaa ampua kuin normaalijuoksuja ja pystyi nauttimaan kilpailusta. Kisat meni tosi hyvin, hauskaa oli ampua ulkomaalla kun oli uutta porukkaa vastassa kilpailemassa, Wilkman sanoi.

– Eka sarja meni aivan ookoo, toisella sarjalla pieni epäonnistuminen. Se ei oikein lähtenyt. En ole kokonaistulokseen niin tyytyväinen, mutta mitali saatiin, Vuorimaa sanoi.

Ida Heikkilä ampui tuloksen 365. Mitaliin vaadittiin tällä kertaa 370.

–  Alkuun oli hieman vaikeuksia mutta lopun sain puristettua kunnolla ja keskelle, joten siihen olen tyytyväinen, Heikkilä sanoi.

Tomi Annala oli seitsemäs ja Aino Vaittinen kahdeksas.

– Eka puolisko oli aika huonoa tekemistä, mutta sitten alkoi kulkemaan, Annala sanoi.

–Tänään ei ollut edellisten päivien tasaista suoritusta. Todella vaihtelevaa ja vaikeaa. Kaikkeni tein, että tulos kohenisi, mutta tuntui ettei mikään auta. Harmittaa totta kai, mutta kuukauden päästä aikuisten MM-kisat ja katseet niihin, Vaittinen sanoi.

Liikkuvan maalin valmentaja Mika Kinisjärvi oli tyytyväinen päivien antiin, vaikka kaksijakoisiakin tunnelmia mahtui:

– Päivän ehdottomasti hienoin hetki oli, kun William otti ensimmäisissä arvokisoissa ekan mitallinsa, edellisen päivän epäonnistumisen jälkeen! Pojat ampuivat ailahdellen erinomaisesti, mutta ratkaisun hetkillä tehtiin sitten virheitä, jotka sitten maksoivat pisteitä, Kinisjärvi sanoi.

– Tytöillä kilpailut olivat hieman vaisut, vähän oli liikaa yrittämistä molemmilla, ja sitten se menikin väkisin vääntämiseksi. Sopivaa rentoutta ei löytynyt kumpaankaan kilpailuun.

Hän kehui kilpailujen olosuhteita yleisesti:

–  Varsinkin liikkuvan maalin kilpailuareena oli aivan mahtava tämmöisten kilpailuiden läpi viemiseen. Pieniä haasteita oli ratalaitteiden kanssa molemmissa kilpailuissa, mutta niitä nyt aina välillä tulee. Tästä on hyvä jatkaa osan porukan kanssa harjoituksia kohti Bakua, jossa käydään aikuisten MM kilpailut.

Trapissa mukana oli kaksi suomalaista. Silja Nieminen oli tytöissä 30:s tuloksella 84 ja Samuel Ruusunen pojissa 36:s tuloksella 105.

– Kisan pari ekaa sarjaa oli haastavaa ja vaikeantuntuista hakemista, mutta loppua kohden rentous taas löytyi. Suurinpana haasteena oli kuuma ja kostea sää. Lopun skarppaamisen jälkeen tuloskin vähän nousi, mutta tulos oli aika kehno verrattuna kauden yleiseen tasooni. Kisasta sai kuitenkin hyvää kokemusta ensi kertaa varten, Ruusunen sanoi.

– Kisapaikka ja radat oli oikein hulppeat, fiilis oli tosi hyvä. Kisassa kuitenkin jännitti tosi paljon, enkä saanut ammuntaa normirennoksi mitä se yleensä on. Haastavaa oli koko kisan ajan, oma kisa meni heikosti. Reissuna tosi onnistunut muuten. Nämä oli ekat ulkomaan kisat minulle, sain valtavasti kokemusta ja tietoa, innolla eteenpäin vaan, Nieminen sanoi.

Tulokset:

Changwon, Korea:

Junioreiden MM-kilpailut:

Liikkuva maali, sekajuoksut:

Pojat: 1) Denys Martynenko Ukraina 378, 2) William Wilkman Suomi 373, 3) Aaro Vuorimaa Suomi 372,…7) Toni Annala Suomi 363.

Pojat, joukkuekilpailu: 1) Ukraina 1109, 2) Suomi 1108, 3) Kazakstan 1080.

Tytöt: 1) Fatima Irnazarova Kazakstan 373, 2) Alina Tkalyk Ukraina 371, 3) Zukhra Irnazarova Kazakstan 370,…5) Ida Heikkilä Suomi 365,…8) Aino Vaittinen Suomi 357.

Trap, peruskilpailu:

Pojat 125 kiekkoa: 1) Emanuele Iezzi Italia 120, 2) Andres Garcia Espanja 119 (+2), 3) Francesco-Alessandro Tiganescu Romania 119 (+1)…36) Samuel Ruusunen Suomi 105.

Tytöt 125 kiekkoa: 1) Carey Garrison USA 118, 2) Molly Bretag Australia 111, 3) Ryann Phillips USA 110,…30) Silja Nieminen Suomi 84.