Liikkuvan maalin SM: Topi Hulkkonen rohmusi kolme Suomen mestaruutta
23.7.2023 klo 17:01
Sami Heikkilä

Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen oli liikkuvan maalin SM-kilpailujen kärkinimi Kuopioissa. Hulkkonen tähtäsi sunnuntaina Suomen mestariksi 50m liikkuvan maalin sekajuoksuilla sekä hirven parilaukauksilla.

Topi Hulkkonen (keskellä) voitti viikonloppuna kolme SM-kultaa. (Kuva: Sami Heikkilä)

Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura järjesti onnistuneet liikkuvan maalin SM-kilpailut, joissa ammuttiin 50m lajeihin lukuisia uusia Suomen ennätyksiä.

Hirven parilaukausten mitalistit Krister Holmberg, Topi Hulkkonen ja Henrik Holmberg. (Kuva: Sami Heikkilä)

50m sekajuoksuilla miesten kovimmista tuloksista vastasivat Topi Hulkkonen ja Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg pistein 387. Suomen mestaruus ratkottiin uusinta laukauksilla, joissa Hulkkonen oli Holmbergiä parempi pistein 38-36. Topi Hulkkoselle siis SM-kultaa ja Krister Holmbergille hopeaa. Hulkkoselle Suomen mestaruus oli jo viikonlopun toinen. Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi tähtäsi pronssille tuloksella 380.

Naisissa Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Anni Huttunen ampui Suomen mestariksi tuloksellaan 351. SM-hopeaa nappasi Jalasjärven Ampujien Mira Sivula pistein 344. Pronssille ylsi Huttusen seurakaveri Päivi Jetsonen tuloksella 297.

– Olin yllättynyt miten hyvin kulki! Oli mukavaa ampua ja voittaa SM-kultaa, sanoi Huttunen palkintojenjaon jälkeen.

Naisten 50m sekajuoksujen mitalistit Mira Sivula, Anni Huttunen ja Päivi Jetsonen. (Kuva: Sami Heikkilä)

Topi Hulkkonen jatkoi mestaruusputkeaan ampumalla hirven parilaukauksilla Suomen mestariksi isolla erolla muihin tuloksella 375. SM-hopealle tähtäsi Krister Holmberg pistein 362 ja SM-pronssille Henrik Holmberg (Raseborgs Skyttar) tuloksella 356.

Hulkkonen oli hirven voiton jälkeen hymy korvissa. Tyytyväinen mestari kertoi tavoitteenaan olleen voittaa kaikki neljä SM-kultaa. Nyt mukaan tarttui kolme kultaa ja yksi hopea.

– Hyvä fiilis! Vain 50m normaalijuoksujen kulta jäi parin pisteen päähän. Muuten huippu viikonloppu, summasi Hulkkonen menestystään.

Yleisen sarjan joukkuekilpailujen Suomenmestaruudet nappasi Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura. 50m sekajuoksujen joukkueessa ampuivat Petri Matikainen, Markku Jetsonen ja Sami Jetsonen. Hirven parilaukausten joukkueessa ampuivat Sami Jetsonen, Anni Huttunen ja Heikki Kinnunen.

Kymppi 64:n Henri Karlsson ampui 50m sekajuoksujen Suomen mestariksi M20 sarjassa tuloksella 371.

– Uusi taulu tuntui hyvältä vedellä. Ihan onnistunut viikonloppu ja mukana kotiin viemiseksi kolme SM-kultaa, kommentoi Karlsson kisaansa.

SM-kilpailut, liikkuva maali 22.-.23.7.2023, Kuopio

50m sekajuoksut

Sarja M: 1) Topi Hulkkonen ESA 387 (38) SE, 2) Krister Holmberg RS 387 (36) SE, 3) Heikki Lähdekorpi SA 380, 4) Markku Jetsonen KAMS 379, 5) Sami Heikkilä K-64 374, 6) Sami Jetsonen KAMS 368, 7) Petri Matikainen KAMS 368, 8) Timo Pylsy ESA 363, 9) Henrik Holmberg RS 361, 10) Heikki Kinnunen KAMS 359, 11) Ville Ruoppa ESA 358, 12) Antti Knuuti HlAS 353, 13) Markus Kastepohja HlAS 350, 14) Jari Leväniemi JA 342, 15) Tomi Teränen BS-PA 339, 16) Matti Hokkanen KAMS 339

Sarja M20: 1) Henri Karlsson K-64 371 SE

Sarja M18: 1) Frans Laukka SaSA 373 SE

Sarja M16: 1) Vili Vilen HlAS 327 SE, 2) Tuukka Teränen BS-PA 267

Sarja N: 1) Anni Huttunen KAMS 351 SE, 2) Mira Sivula JjA 344, 3) Päivi Jetsonen KAMS 297, 4) Kaija Häyrinen KAMS 287

Sarja YJ: 1) KAMS2 1115 SJE, 2) ESA 1108, 3) HlAS 1030

Sarja NJ: 1) KAMS1 935 SJE

100m hirvi parilaukaukset

Sarja Y: 1) Topi Hulkkonen ESA 375, 2) Krister Holmberg RS 362, 3) Henrik Holmberg RS 356, 4) Markku Jetsonen KAMS 353, 5) Sami Heikkilä K-64 351, 6) Jari Leväniemi JA 349, 7) Matti Hokkanen KAMS 343, 8) Antti Knuuti HlAS 341, 9) Sami Jetsonen KAMS 341, 10) Heikki Kinnunen KAMS 335, 11) Tomi Teränen BS-PA 327, 12) Timo Pylsy ESA 167, 13) Anni Huttunen KAMS 167, 14) Markus Kastepohja HlAS 158, 15) Ville Ruoppa ESA 157, 16) Henri Karlsson K-64 155, 17) Mira Sivula JjA 149, 18) Petri Matikainen KAMS 120

Sarja YJ: 1) KAMS1 513, 2) ESA 506, 3) KAMS2 469